Kontanthjælpsloftet er ikke noget, som ret mange i Gellerup kommer til at holde af. For det kommer til at ramme rigtige mange beboere, og nogle bliver nødt til at se på, om de har råd til både husleje, mad og forsikringer.
Men loven er gennemført i foråret, så selv om vi ikke kan holde af loven, så må vi alligevel forsøge at forstå den.
Udbetaling Danmark har oprettet en hotline telefonlinje til de mange, der har spørgsmål til udregningen af deres kontanthjælp, særlig støtte, boligydelse med videre.
Hotline-nummeret er 7012 2060.
Borger.dk har desuden lagt en fyldig information ud om loftet og alle de komplicerede regler, der gælder.
Det offentlige har ikke gjort det nemmere at forstå reglerne og de oplysninger, der gælder dig personligt, idet Udbetaling Danmark sendte 150.000 breve ud i starten af september, hvoraf en stor del indeholdt fejl. Ifølge Danmarks Radio har 43.000 borgere fået breve med fejl – de fleste af fejlene handlede dog om, at afsenderadressen var forkert.
I disse dage sendes nye breve ud til kontanthjælpsmodtagere med konkrete oplysninger om, hvor meget de bliver ramt eller ikke ramt. Kontanthjælpsloftet betyder, at modtagerne samlet set kun kan få et vist beløb udbetalt. Samtidig skal man have arbejdet mindst 113 timer det seneste halve år for at kunne få fuld kontanthjælp. Over 50.000 ventes berørt.
Oveni bliver en række borgere ramt, hvis de ikke kan dokumentere, at de har boet i Danmark i mindst syv af de seneste otte år. Det rammer indvandrere og flygtninge, også etniske danskere med udlandsophold, og de kommer på den lave integrationsydelse, hvis de ikke opfylder kravet.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.