Det såkaldte Tryghedsbarometer, der måler borgernes tryghed viser at tryghedsindekset er 74 procent i Gellerup og Toveshøj. I Bispehaven ligger tryghedsindekset kun på 51 procent. Der er altså væsentlig flere beboere i Gellerup og Toveshøj, der føler sig trygge. Det kunne Jens Espensen fra Lokalpolitiet i Århus Vest berette under et møde i Samvirket i Gellerup og Toveshøj tirsdag aften.
Det er faktisk tre måneder siden der har været et indbrud i Gellerup og Toveshøj, og det er færrest indbrud i hele Østjylland. Østjyllands Politi rykker desuden ud til alle borgere, der har været udsat for indbrud. Og det er også med til at få tryghedsindekset i vejret.
Samarbejde giver resultat
Lokalpolitiet havde som mål at beslaglægge 50 køretøjer under færdselsindsatsen i området i år. Men allerede nu har Politiet konfiskeret 106 forskellige køretøjer. Det er både ATV’er, biler og scootere. En del af succesen skyldes et effektivt samarbejde mellem lokalpolitiet og færdselspolitiet, der betyder at der blandt andet anvendes videovogne. 
Politi til forældre: Stenkast er farligt!
Politikommisæren havde også dårlige nyheder at fortælle. To gange på en måned er der kastet sten mod brandvæsenet. Og en gang er der blevet kastet sten mod en politibil. 
En lille gruppe unge er begyndt at kaste med sten i området. Jens Espensen appellerede til forældrene i området om at tage en snak med deres børn om hvor farligt det er at kaste sten på andre mennesker. Der er kommet klager over stenkast fra både beboere og gæster i området. 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.