Gellerup Fællesråd har i et nyt brev bedt Aarhus Kommunes tekniske udvalg genoverveje beslutningen om IKKE følge Gellerups ønsker om buslinjer. Brevet kommer, fordi fællesrådets formand Helle Hansen har opdaget, at der er fejl i de streger, som teknisk udvalg og forvaltningen har sat.
På et foretræde for udvalget afleverede Fællesrådet et kort med Gellerups forslag til buslinjer, hvor man eksempelvis kunne følge buslinje 15 ned ad Sigridsvej, Gudrunsvej, forbi City Vest og ud til Ringvejen via Globus1. Forslaget var stillet af fællesrådet, Brabrand Boligforening og City Vest.
Men de streger var sat anderledes, da teknisk udvalg drøftede sagen – og indstillede til byrådet, at det ville blive bøvlet og dyrt at følge fællesrådets ønsker. For her var fællesrådets forslag tegnet ind som en bøvlet omvej ad Sigridsvej, op ad Bygaden, hen ad Edwin Rahrs vej, ned ad Gudrunsvej og ud forbi Globus1 – se tegningen her til højre.
Helle Hansen synes egentlig ikke, der var så meget at gå fejl af.
Men det blev alligevel misforstået i udvalget, og meromkostningen blev vurderet til ekstra tre minutters køretid og en ekstra omkostning på 0,8 mio. kr. Udvalget indstillede derfor til byrådet, at forslaget fra Gellerup IKKE skulle følges. Og sådan blev byrådets beslutning.
Beslutning på forkert grundlag?
Helle Hansens konklusion er, at teknisk udvalg og byrådet muligvis har truffet en beslutning på et forkert grundlag.
”Derfor har vi bedt teknisk udvalg tage sagen op igen," siger Helle Hansen.
Hun har fået den besked fra udvalgsformand Camilla Fabricius (S), at hun vil se på henvendelsen, der også indeholder andre spørgsmål til politikerne.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.