Onsdag behandlede byrådet Venstres forslag om at forbyde kvindesvømning i Gellerupbadet.  Det kan ses som et nederlag for de mange kvinder, som hver lørdag bruger badet. Selvom forslaget ikke blev stemt igennem, var Socialdemokraterne med på forslaget, men ønskede nogle få ændringer, før de endelig kan godkende det. De vil blandt andet have undersøgt, hvilke konsekvenser, det får for foreningslivet i Gellerup.
Bølgerne gik ellers højt på mødet, hvor dette punkt blev diskuteret i over en time. Enhedslisten og Radikale var imod forslaget, men stort set alle andre partier var for.
Jette Skive fra Dansk Folkeparti udtrykte flere gange sin uvilje mod kvindesvømning og mente, at hvis muslimske kvinder havde så store problemer med blufærdighed, trængte de til hjælp.
Knud E. Mathiesen fra samme parti mente, at det er en glidebane, som kan påvirke andre ting i samfundet:
"Vil muslimerne nu til at forlange, at kun kvindelige læger må komme ud med ambulance, hvis en kvinde er syg,” spurgte han.
Inviterer til dialogmøde
Venstres Gert Bjerregaard var også klar i mælet. ”Det er vores ansvar og pligt at sørge for, at ingen kvinder bliver undertrykt, ” sagde han og understregede, at muslimske kvinder, som ikke ville svømme med mænd, er undertrykt derhjemme.
Han vil gerne invitere kvinderne, der bruger Gellerupbadet, til dialog for at finde en anden måde, de kan svømme på.
Maria Sloth fra Enhedslisten kritiserede, at Venstre ikke havde været på besøg i Gellerup og snakket med kvinderne, inden de fremsatte forslaget. Hun mente, at kvindesvømning er inkluderende for de kvinder, der deltager, samt at der er andre fordele, såsom bedre helbred og fællesskab.
Kvinderne er ikke undertrykte
Rådmand for Kultur og Borgerservice, Rabih Azad Ahmad fra de Radikale, mente, at det er ærgerligt at lukke noget, der har fungeret godt i otte år.
”Det er ikke mit indtryk, at disse kvinder er undertrykte,” sagde han og henviste blandt andet til de fem kvinder, som havde foretræde hos Kulturudvalget. ”De kvinder er dygtige og veluddannede og har deres egen vilje,” understregede han.
Han ville også vide, hvad alternativet var.
”Skal de kvinder, I siger er undertrykt, så tvinges til at være derhjemme hos deres mænd, er det ikke bedre de faktisk kommer ud engang imellem,” sluttede han sit indlæg med.
Konklusion
Der kom ingen endelig konklusion på mødet. Det bliver sendt tilbage til magistraten, og det betyder reelt, at de nærmest starter forfra. Her skal parterne så blive enige om en tekst, som også Socialdemokraterne kan godkende. Men som sagen ser ud nu, kommer kvindesvømning i fremtiden ikke til at foregå, som den gør i dag.
Jeg har ikke min frihed mere
Ilham Mohamed var tilhører til mødet og så mødet fra balkonen. Hun var forfærdet og skuffet over udfaldet. ”Jeg er ked af det og meget skuffet,” sagde hun efter mødet. ”Det er som om de vil tage min frihed fra mig.”
Nu overvejer hun helt at flytte fra Danmark, fordi hun nu føler, at hun ikke er velkommen og ikke har lov til at være sig selv.
”Jeg har familie i Dubai, måske skal jeg flytte dertil, der får jeg lov til at være mig selv,”sluttede hun og overvejer nu, hvordan hendes fremtid skal se ud i Danmark.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.