Enhedslisten i Aarhus opfordrer alle kvinder til at komme til Gellerupbadet i dag lørdag fra kl. 15-18. Det er de tre berømte timer, hvor kvinderne har bassinerne for sig selv, men som et politisk flertal i byrådet vil afskaffe.
Argumentet er, at det skulle være kvindeundertrykkende, når kvinder ikke vil have, at mændene kan kigge på.
Maria Sloth fra Enhedslisten skriver i Facebook-invitationen blandt andet:
Kønsopdelt svømning lægges for had af et overraskende stort flertal i Aarhus Byråd, hvor S og SF nu kører med på de borgerliges ubehagelige trang til begrænsning af friheden for visse samfundsgrupper. I Enhedslisten, at byrådet skal fratage kvinder friheden til at svømme sammen, som de vil, uden tilstedeværelse af det andet køn. Og det samme gælder i øvrigt for mænd.

Der foregår kønsopdelt og andre former for separatistisk svømning mange steder i Aarhus. Det styrker kvinderne og giver ingen problemer. Hvorfor må kvinder i Gellerup ikke få samme kulturelle tilbud som kvinder i resten af byen?

Ved magistratsbehandlingen viste det sig, som vi før har sagt, at det ikke vil skabe mere ligestilling at fjerne muligheden for kvindesvømning. Det vil tværtimod skabe mindre ligestilling. Det er simpelthen den gale vej at gå. Det skaber mere ulighed i sundhed, at man tager motionsmuligheder fra en underaktiv gruppe. På den måde stopper man den positive udvikling med at få kvinderne tættere på samfunds- og foreningslivet. Det går stik imod vores medborgerskabspolitik.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.