Stuen i Tovshøjskolens tidligere pedelbolig kunne knap rumme alle, da UngiAarhus Gellerup-Toveshøj var vært for valgfest og afsløringen af, hvem fra lokalområdet der blev valgt ind for perioden 2016-2017 i Børn og Ungebyrådet.
Gellerup og Toveshøj stillede med i alt fire kandidater til rådet, men der var egentlig kun plads til tre: to ungebyrødder og en suppleant. Og dog. For da stemmerne var talt op, stod det klart, at kampen om suppleanttjansen stod lige. To kandidater havde fået samme antal stemmer, så dette skoleår er Børn og Unge-byrådet repræsenteret i Gellerup og Toveshøj med fire medlemmer.
Ud med fordomme blandt unge
Mariam Al-Jaal fra 9. klasse på Lykkeskolen fik flest stemmer, og hun er desuden den mest erfarne politikerspire i den nye trup, idet det er tredje gang, hun er valgt ind i Børn og Ungebyrådet. I flere år har Mariam Al-Jaal via sit ungdomspolitiske arbejde været i kontakt med unge i hele Aarhus Kommune, og hun er ikke i tvivl om, hvilken tilgang og med hvilken mærkesag hun går til arbejdet i den nye valgperiode:
”Jeg vil være med til at nedbryde fordomme sammen med andre unge. Mange tror, at alle unge i Gellerup er kriminelle, og at alle unge i Risskov er rige. Ingen af delene passer jo,” siger hun.
Debutant
Hendes rådskollega, Bader Aziz, er helt ny i Børn og Unge-byrådet. Han går i 7. klasse, og det er allerførste gang, han har stillet op til valget.
”Jeg er rigtig glad for at blive valgt ind. Det er rart at vide, at folk har tillid til mig. Jeg glæder mig mest til at opleve så mange forskellige ungebyrådsmedlemmer samlet til at diskutere. Jeg er god til at diskutere. Det gør vi rigtig meget i skolen,” forklarer Bader Aziz, der går på Tovshøjskolen ligesom de nye suppleanter.
Både Bader Aziz og suppleanterne Amal Sharif og Sara Nazar vil lige se tiden an og få noget erfaring i Børn og Unge-by-rådet, inden de sporer sig ind på deres primære mærkesager. Men de glæder sig alle tre til at diskutere og arbejde sammen med andre unge, de endnu ikke har mødt eller lært at kende.
20 politikudviklere
Foruden medlemmerne af Børn og Unge-byrådet har 20 lokale unge fra både Lykkeskolen og Tovshøjskolen meldt sig til at deltage rådsmedlemmernes baggrundsgruppe, som jævnligt mødes og politikudvikler, samt diskuterer emner, som de gerne vil have taget op i Børn og Unge-byrådet.
Borgmester fra Skjoldhøjskolen
De 31 ungebyrødder har i øvrigt valgt en skoleelev fra Skjoldhøjskolen som ny borgmester – hun hedder Mathilde Cravato.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.