Gardinerne bliver ikke trukket for, når Lystrup IF holder kvindesvømning i Gellerupbadet. Til gengæld bliver hallen aflåst så ingen kan kigge på de svømmende og kvinderne svømmer desuden maksimalt halvanden time, så de næste gæster i svømmehallen ikke skal stå udenfor og vente på at komme ind.
”Vores hold er for de kvinder der ikke er vant til idræt, så de kan komme i gang. De må heller ikke medbringe børn, for det er ikke familiesvømning,” fortæller Camilla Jørgensen, formand for Lystrup Svømning.
Lystrup Svømning er Danmarks næststørste svømmeklub med omkring 4.500 medlemmer. Det giver nogle muligheder og noget gennemslagskraft. Og klubben mener den har et samfundsansvar for blandt andet at lære etniske kvinder om svømmehallernes muligheder.
Projektet med at få etniske kvinder til at svømme kører nu på 2. år i både Lystrup og Gellerup. Livredderne er frivillige og ulønnede.
Mange forskellige hensyn
Nu vil et flertal i Aarhus Kommune forsøge at lukke et andet tilbud i Gellerupbadet, kun for kvinder:
”Jeg ville ønske at politikerne kunne se mere nuanceret på det. Vi har også svømning for handicappede, der ikke bryder sig om at blive kigget på af andre. Vi tager hensyn, når nogle skal bruge varmere vand, eller vil afskærmes, når de skal skifte en stomipose. Vi har også hold for stærkt overvægtige kvinder, de har da heller ikke lyst til at der står en flok teenagere og griner ad dem mens de svømmer,” mener Camilla Jørgensen
Spørg os
Camilla Jørgensen er ikke glad for det negative fokus der er kommet på kvindesvømning i Gellerup. Og hun har en appel til byens  politikere:
”Spørg dog os der arrangerer kvindesvømning  i stedet for selv at spekulere over problemet og selv finde på løsninger.”
Faktisk er Lystrup Svømning nervøs for at deres eget svømmetilbud bliver for populært. Flere svømmende kvinder vil nemlig betyde at der også skal findes flere frivillige livreddere. Men det vigtigste for formanden er hvad kvinderne selv får ud af det hele:
”Vi har oplevet at kvinder går over på de ordinære svømmehold, eller begynder at gå til familiesvømning, fordi de får lært at svømme her,” siger Camilla Jørgensen. Hun mener at kommunen og de foreninger, der gerne vil arrangere svømning kan planlægge sig ud af eventuelle problemer.
”Følg Best praxis! – læg kvindesvømningen og de andre specialtilbud i tidsrum, hvor det ikke generer andre. Hvem står i kø foran svømmehallen klokken 10-12 en tirsdag formiddag?,” slutter formanden for Lystrup Svømning.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.