Rabih Azad-Ahmad (Radikale Venstre), rådmand for Kultur- og Borgerservice, vil fremover gøre det nemmere for foreninger i Aarhus at følge reglerne i folkeoplysningsloven.
Den øgede kontrol kommer i kølvandet på afsløringer i TV 2 dokumentaren ’Moskeer bag sløret’, der viste, at nogle foreninger fik støtte til aktiviteter, der ikke kunne dokumenteres. En del af kontrollen skal foretages ved flere stikprøvekontroller.
Men foreningerne skal også nemt kunne kontrollere fremmødet. Det kan blandt andet gøres ved hjælp af en app, der kan registrere, hvem der dukker op til arrangementerne.
Wissal El-Arid, netværkskoordinator i Samvirket, er glad for den nye udmelding: ”Jeg synes det er fint, at der bliver lavet en ny procedure, som vil lette det store administrationsarbejde, der ligger bag fremmødedokumentation og dens kontrol og samtidige øge tilliden mellem de frivillige og kommunen,” siger hun til gellerup.nu.
Borgerlig skepsis
De borgerlige i Aarhus Byråd er mere skeptiske: ”For os er det vigtigt, at det ikke er den lille fodboldklub, som har alting på det rene, der rammes. Vi vil ikke være med til at risikere, at de mange fantastiske frivillige forsvinder fra foreningerne,” siger Hans Skou til JP Aarhus.
Marc Perera Christensen, Konservativt Folkeparti var imod indstillingen i Magistraten, mens Venstre, Dansk Folkeparti og Enhedslisten tog forbehold.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.