Fem forventningsfulde kvinder er mandag mødt op på det boligsociale sekretariat i Gellerup, for at starte på et helt nyt rengøringskursus. Rengøringskurset er et samarbejde mellem Den boligsociale Helhedsplan og Brabrand Boligforening.
Der var 11 tilmeldte til kurset, men en måtte melde afbud fordi hun fik job, en fordi hun havde barnets første sygedag, en går på sprogskole og en fordi hun skulle deltage i et andet forløb.
”Man skal tænke på at mange af dem der er interesseret i kurset er på kontanthjælp og de har oftest andre forpligtelser i det tidsrum. Det er vigtigt at rengøringskurset ikke skal bremse aftaler med andre instanser.” forklarer Ghassan Hassoun, der er fremskudt jobvejleder i Gellerup og Toveshøj.
Kurset varer tre uger i alt og er delt op i en uges teoretisk undervisning og to ugers praktik. I den første uge har deltagerne undervisning fra 9-12 hver dag. Deltagerne får undervisning af Eva Rokkjær fra Brabrand Boligforening. Her undervises de i alt det, de senere skal bruge i den praktiske del. I første omgang kommer det særligt til at omhandle trappevask, men der kan også komme andre rengøringsopgaver. Derefter får deltagerne to ugers praktisk træning i Brabrand Boligforening.
Jobforberedende
”Formålet med kurset er at opkvalificere og forberede dem til et job. Derfor er det også vigtigt at kombinere den teoretiske del med en praktisk del, så de får prøvet det de har lært i praksis og får den erfaring med sig videre.” forklarer Ghassan.
Den praktiske del af kurset starter kl. 7 hver morgen og det er der en god grund til.
”Det er ikke tilfældigt at de skal møde kl. 7 og ikke 8. Praktikdelen skal ligne den virkelighed i rengøringsbranchen de kommer til at stå i, hvis de får job og der ville de skulle møde kl. 7 om morgenen.” forklarer Ghassan.
Det handler om at få folk i arbejde:
”Vi slipper ikke bare folk efter praktikdelen. Vi vil gerne hjælpe dem i job bagefter. Som udgangspunkt i rengøringsbranchen, men det kan også være andre slags jobs.”
Giver håb om konkret arbejde
For de deltagende giver kurset et håb om konkret arbejde både i boligforeningen og andre rengøringsfirmaer. Nogle af kursusdeltagerne fortæller, at de har været i flere virksomhedspraktikker førhen, som de er blevet henvist til af deres sagsbehandler, uden at det har ført til noget job.
Med rengøringskurset tilbydes de et kort og klart forløb med dokumentation på hvad de har lært. For flere af deltagerne er det første gang de får papirer på noget de har lært og derfor var netop den del også særligt vigtig for dem. De vil bruge beviset i deres videre jobsøgning og håber at det kan gøre en forskel og føre til et arbejde.
Deltagerne i rengøringskurset er ikke blevet henvist af nogle andre. Derimod er kurset noget kvinderne selv har valgt at deltage i. Og det kan gøre en forskel, mener Ghassan.
”Kursusdeltagerne er meget motiverede for at komme i arbejde. Til forskel fra hvad de tidligere har prøvet, har de her nogle konkrete forhåbninger om jobs og hvis Brabrand Boligforening mangler ansatte til rengøring så kan de rekruttere fra denne gruppe. Det er en fordel for boligforeningen, fordi kursusdeltagerne er blevet oplært af dem og derfor kender til og har praktisk erfaring med arbejdet. Det stiller dem bedre i forhold til at få rengøringsjobs.”

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.