Familien fra Lærkevej? Siger det jer noget? Det var programmet, der for alvor gjorde Abdel Aziz Mahmoud og hans familie kendt i Danmark. Før det var han kendt som journalist og som vært på blandt andet Aftenshowet på DR1. Det var nok derfor, der var udsolgt til hans foredrag på EUTOPIA Stage.
Abdels foredrag tog udgangspunkt i hans bog ”Hvor Taler Du Flot Dansk”. Titlen kommer fra engang, han var i radioen sammen med Kulturminister Bertel Haarder, hvor denne efter udsendelsen udbrød dette. ”I lige måde,” lød svaret dengang fra Abdel.
Tæt på danskerne
Abdels foredrag handlede om, hvad hans familie havde gjort for at komme tættere på danskerne. At blive integreret, så at sige.
Han forklarede, at hans familie boede i en lille by, hvor der ikke var andre arabere, så derfor var det nemmere for dem at komme i kontakt med danskerne. Den første, der blev budt på kaffe smækkede døren i, men langsomt kom der hul igennem og familien fik danske venner.
”Det er gennem naboskab, kollegaskab og venskab, integrationen foregår og ikke de love, som politikerne laver,” forklarede Abdel.
Han fortalte om de pinlige ting, hans mor lavede for at møde danskerne. De skulle sidde og vinke til alle ude på gaden, når de sad i haven eller de skulle dele pitabrød ud til naboerne.
”Som om der snart udbrød hungersnød i Danmark.”
Jeg tager afstand
Abdel blev for første gang aktiv på de sociale medier i januar 2015. Indtil da havde han kun opdateret med korte humoristiske forslag og kagebilleder.
Der var lige sket terrorangreb i Paris, og han var træt af, at alle bad ham om at tage afstand. Han lavede en kort video, som hurtigt gik viralt og blev delt hundredtusindvis af gange. Her går han rundt og tager afstand fra forskellige små og store ting.
Humor og håb
Abdel har humor, som smitter af på publikum. Han forstår at få dem til at grine på de rette tidspunkter, og har publikum med. Indimellem stiller han spørgsmål ud i salen, som han får god respons på. Hans foredrag er vigtige, fordi han åbner folks øjne for problematikker, som vi måske ikke altid tænker på.  Hvad gør vi, hvis der flytter flygtninge til byen? Står vi bare og kigger på dem, peger fingre af dem, eller inviterer vi dem på kaffe?
Læs hele anmeldelsen i Skræppebladet, som kommer ca. 3. december.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.