Gellerupparken har nu fået et nyuddannet guidekorps bestående af en gruppe unge, der til dagligt bor i Gellerup.
Projektet med guidekorpset stammer oprindeligt fra Gellerup Museums’ venner, der dannede projektet ”Bag om blokken”. Senere blev det et projekt under det boligsociale arbejde i samarbejde med museet og den fysiske helhedsplan. Guidekorpset har udgangspunkt i E&P-Huset ved siden af Gellerupbadet.
Projektet har nu hele to hold af uddannede guider, der i forbindelse med helhedsplanen skal give udefrakommende en mulighed for at se Gellerup gennem en ”Gellerupper”.
”Formålet med guidekorpset var, at man gennem mødet med en gellerupper kunne komme nogle af de fordomme til livs, som folk har til området,” siger Anne Katrine Graah Rasmussen, der har stået for at uddanne begge guidekorps i to omgange.
Stor succes med guidede ture
”Mange der har været med guiderne på tur har udtrykt, at deres syn på Gellerup er blevet mere nuanceret,” siger Anne Katrine.
I 2016 har Gellerupparken modtaget ca. 1200 mennesker fra firmaer, folkeskoler, gymnasier m.m. i forbindelse med ture gennem Gellerups boligblokke, fodboldbaner, børnehaver og butikker. ”Når man ser Gellerup udefra, er den jo grå,” siger Anne Katrine og smiler, men guidekorpset har formået at vise 1200 mennesker, hvordan Gellerup ser ud bag facaden og hvad guiderne selv tænker om at bo i området.
OCN-kurser
Uddannelsen af de nye guider sker gennem et OCN-kursus, der består af opgaver, der er pejlemærker på, hvad man skal kunne som guide. Guidekorpset har tidligere ikke fået et OCN-kursus, men man afprøver det på det nye korps. Gennem kurset får eleverne et diplom, når de har færdiggjort og løst opgaverne i kurset. Diplomet pynter godt på CV’et, så kursisterne har en bonus i forbindelse med jobansøgninger, hvor man sætter vægt på at være guide og formidle budskaber til større grupper.
Kontakt guidekoordinator Anne Katrine for en rundvisning: anra@bbbo.dk, tlf. 2046 6937

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.