Inspiration kan komme mange steder fra, og et af stederne er England. I weekenden var bestyrelserne fra Gellerupparken og Toveshøj på inspirationstur til England. Inspirationen skal bruges til den kommende renovering af blokke i området.
Inspirationsturen startede ved Park Hill Flats i byen Sheffield i det nordlige England. Boligområdet blev bygget i årene 1957-1961 for at genhuse beboere fra et eksisterende boligområde, der var i meget dårlig stand.
Paralleller til Gellerupparken
Ligesom Gellerupparken og Toveshøj var Park Hill Flats i begyndelsen meget populært, men efterhånden som fabrikkerne i Sheffield lukkede, flyttede mange af beboerne ud. I 1980erne var bygningerne blevet så dårligt vedligeholdt, at det ikke længere var et populært sted at bo, og kriminaliteten flyttede ind. Den innovative arkitektur, der var så populær i begyndelsen, sammen med dårlig belysning, gjorde det let for kriminelle at gemme sig.
Renoveringen startede i 2009, anført af arkitektfirmaet Studio Egret West. Grundlæggeren, Stephane Egret (billedet), gav os et halvanden time langt foredrag om arkitektur generelt, og renoveringen af Park Hill specifikt.
Hans tanker er at inddrage naturen og de oprindelige elementer så meget som muligt. Dette vil også være en af de bærende tanker bag renoveringen i Gellerup og Toveshøj.
Beboerinddragelse
En anden bærende tanke, der ikke er til stede i renoveringen af Park Hill, er beboerinddragelse. Bestyrelserne i Gellerup og Toveshøj ligger stor vægt på at høre beboerne så meget som muligt.
På Toveshøj vil der løbende blive sat plancher med information op i Laden.
Turen fortsatte i Accordia Apartments i byen Cambridge i midt-England. Dette er en nyere bebyggelse, fra 2003, som vi primært besøgte for at se hvordan såkaldt tæt-lav bebyggelse kunne realiseres.
Beboerne bor tæt, men det er facaderne der er vendt mod hinanden og den offentlige vej, hvor privatlivet finder sted i lukkede baggårde, eller på private tagterrasser.
Processen om renovering fortsætter, og det bliver spændende. Kontakt endelig ”din” bestyrelse, hvis du har tanker eller input.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.