Det var en lys og solrig søndag formiddag, vi var blandt de første, der ankom til den internationale kulturdag i Gellerup. Formålet med festen var at samle penge ind til Foreningernes Hus, hvor kulturdagen blev holdt.
Det duftede godt, og blandt sælgerne var der god stemning. Festen startede med Ramallah-Såejderne, der spillede på trommer, det lød fantastisk. Vi kiggede på bøger, og langsomt kom der folk til stede.
Kl. 12 kom der nogle somaliske piger, de dansede den traditionelle somaliske dans. Det gav en god stemning, og pigerne gav mange numre.
Vi mødte Hanne Thomsen, en af arrangørerne, der stod for den internationale kulturdag. Hun var venlig og åben, og vi fik lov til at få et interview med hende (se videoen herunder). Nede i kantinen var der somalisk og mellemøstlig mad, det var billigt og så helt fantastisk ud. Ali Nuur, byrådsmedlem for Socialdemokraterne, kom blandt også, han støttede festen og formålet.
Asha Omar var et af de dejlige børn, der deltog i festen. Hun lavede juledekoration sammen med Elin Svendsen fra Verdenshaverne.
Elin Svendsen fortalte til gellerup.nu, at hun deltog i festen for at hjælpe med at samle pege ind til Foreningernes Hus, og pengene kommer fra Verdenshavenes salg af dekorationer.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.