Hver søndag i hele november måned har der været gang i mobiltelefonerne på de videoworkshops, som foreningen Mediehus Gellerup har holdt fra kl. 10-14 på Tovshøjskolen. Det er nemlig med mobiltelefonen som værktøj, at deltagerne har lært at producere små film.
Egentlig er rækken af videoworkshops slut, men…: ”Vi fortsætter med at lave video-workshops, hvis der interesse for det.” siger Lars Christensen, som står for workshoppen. Han er uddannet tv-journalist fra Tv2 Østjylland og har mange års erfaring med at lave video.
Alle kan være med
Til workshops’ene blev der både undervist i redigering på computer og på mobiltelefonen. Når der skal filmes foregår det dog primært med mobilen. Deltagerne kan enten bruge deres egen, eller låne en af Mediehus Gellerup.
Fordelen ved at bruge mobilen er at det er nemt at bruge og lettilgængeligt for alle at lære, fortæller Lars. ”De fleste har en smartphone og ved hvordan man bruger den.”
Far og søn (Abukar og Mahad Hersi) interviewer Ali Nuur, der var en af gæsterne ved International Kulturdag i Gellerup. (foto: Birger Agergaard)
Deltagerne bestemmer formen
Det kan godt være en udfordring at nå ud til de unge.
”Vi vil rigtig gerne have flere foreninger med til workshops. Denne gang har foreningskoordinator Wissal El-Arid hjulpet til med at nå bredt ud og det har haft en mærkbar effekt, som jeg håber med tiden kan blive selvforstærkende.” siger Lars. 
”Det er svært at finde den rette form på det. De unge har enormt travlt. De har skole, er aktive i foreninger og klubber. De har gang i så mange ting. Så vores videoworkshop er hele tiden i skarp konkurrence med andre tilbud.”
Derfor er det vigtigt at formen på workshoppen kan tilpasses det de unge efterspørger, mener Lars.
Workshops’ene har lige nu ligget på søndage, men et bud vil være at lægge dem med større mellemrum. ”Men det er noget vi skal aftale med deltagerne. Det er dem der kommer til workshoppen, som kan være med til at bestemme formen,” understreger Lars.
Hvad kan det bruges til?
”På workshoppen kan du lære at blive mere sikker i at lave video og opnå et pænt resultat. Foreningerne kan bruge videoer til at dokumentere deres aktiviteter. Og det er alle slags foreninger, uanset om det er dans, fodbold, kulturarrangementer eller noget helt andet.”
Foreningerne kan bruge videoer til at søge støtte med. Eller de kan bruge dem til at fodre medierne og fx sende dem til Gellerup.nu.
”Forestil dig at hver gang der er en ACFC- kamp, så er der også lige en lille video af de mål der blev scoret. Det ville da være fedt.”
Har du lyst til at deltage eller blot høre mere om videoworkshoppen kan du kontakte Lars på Lach@bbbo.dk. Alle er velkomne, bare de bor i Gellerup/Toveshøj-området.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.