De nyeste tal fra Brabrand Boligforening afslører ingen stigning i huslejerestancer eller udsættelser endnu. Men Beboerrådgivningen har modtaget flere henvendelser fra bekymrede borgere.  Boligforeningen er derfor opmærksom på, at situationen kan se anderledes ud til januar.
På den baggrund var fagfolk fra Aarhus Kommune inviteret til Samvirkets Kvartalsmøde for at fortælle om, hvad man kan gøre, hvis man opdager, at økonomien ikke hænger sammen. Eller hvis man kender nogen, der er kommet i knibe pga. kontanthjælpsloftet. En af de ansatte i ydelsescentret, Kirsten, havde en klar og enkel besked:
”Det første og vigtigste du selv kan gøre er at tage kontakt til ydelsescenter Aarhus kommune.”
Hvad kan du få hjælp til:
Hos ydelsescentret giver sagsbehandlerne vejledning og hjælp der passer til den enkelte borgers situation og behov.
Måske vil kommunen kunne betale huslejerestancen: ”Hvis det viser sig, at borgeren ikke selv kan betale pengene, går ydelsescentret ind og vurderer i de enkelte tilfælde, om de kan bevilge huslejerestancen, og det gør vi stort set næsten altid,” fortalte Kirsten. Hvis huslejerestancen bevilges, skal man dog være opmærksom på, at det er på betingelse af, at ydelsescentret fremover styrer huslejebetalingen.
Ydelsescentret vil kunne henvise til økonomisk rådgivning, som kan hjælpe med at give overblik over budget og gæld.
Desuden kan kommunen henvise til en bolig, hvis der opstår et akut behov og borgeren ikke har andre muligheder.
Hvad kan du selv gøre?
Overordnet er det en god idé at skære ned på udgifter hvor man kan. Den allerbedste løsning er selvfølgelig, hvis man kan finde et arbejde, men der er også en række andre ting man selv kan gøre:

  • Skriv dig på venteliste til en billigere bolig ved at gå ind og oprette dig som bruger på aarhusbolig.dk. Det koster 100 kr. om året.
  • Kontakt Brabrand boligforening og hør om mulighederne for intern flytning til en billigere bolig.
  • Lej et værelse ud. Kontakt Brabrand Boligforening for at høre nærmere om reglerne for udlejning og dine muligheder for at fremleje et værelse.
  • Få hjælp til at lægge et budget og få overblik over din gæld og økonomi. Kontakt Livsværkstederne, som tilbyder økonomisk rådgivning af professionelle bankrådgivere. Her kan du også få juridisk hjælp.

·

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.