Der er fortsat flertal i Aarhus byåd for beslutningen om at stoppe kønsopdelt svømning i Aarhus kommune, men det endelige forslag mangler stadig at blive formuleret og vedtaget.
I morgen kl. 15.30 vil brugere og sympatisører af tilbuddet om kvindesvømning møde op foran rådhuset for at tage imod politikerne med happenings, taler og bannere, når de møder ind til byrådsmødet.
Formålet er at gøre politikerne opmærksomme på, at der fortsat er mange, der er imod forslaget, fortæller Elsebeth Frederiksen, som er talskvinde for protestgruppen Kvindesvømningens Venner, der står bag demonstrationen. Og at sende et mere generelt signal til politikerne om Aarhus som en mangfoldig by, hvor det er vigtigt at stå sammen og give plads til forskellighed:
”Byrådspolitikerne snakker om kvindeundertrykkelse. Men reelt er det de samme, især mandlige, politikere, der undertrykker kvinder ved at ville diktere, hvordan de skal svømme. De snakker også om parallelsamfund, men de skaber dem selv med diskriminerende love, der primært rammer muslimer. Vi vil vise, at vi er mange på tværs af køn, kultur og religion, der er imod byrådets planer,” udtaler Elsebeth.
Fra fordomme til fakta
Det er ikke første gang Kvindesvømningens Venner forsøger at ændre politikernes syn på kvindesvømning.
Tidligere har de kritiseret byrådets beslutning for snarere at være baseret på fordomme og formodninger om kvindesvømmerne og deres situation, frem for faktuelle oplysninger.
Derfor igangsatte de en grundig undersøgelse som viste at brugerne af tilbuddet om kvindesvømning ikke er de ”svage” og ”undertrykte” kvinder som politikerne omtaler, men derimod ressourcestærke kvinder.
Mens den nye viden om kvindesvømmerne tilsyneladende preller af på politikerne, har Kvindesvømningens Venner ikke tænkt sig at kaste håndklædet i ringen.
De opfordrer alle, som sympatiserer med kvinderne, om at møde op til demonstrationen på onsdag og være med til at demonstrere for at give kvinderne lov til at beholde det frirum de har haft i kvindesvømningen de sidste 13 år.
Udover demonstrationen i morgen, står de bag en underskriftsindsamling mod byrådets planer, som indtil videre har indsamlet over 2500 underskrifter.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.