Kvindesvømmernes venner i Gellerupbadet havde søndag aften ikke opgivet håbet om at få byrådet overbevist om, at kvindesvømningen kan fortsætte. Borgmester Jacob Bundsgaard lægger nu op til, at kvindesvømmerne i Gellerupbadet skal åbne op for mænd – eller danne en forening.
Men ingen af mulighederne giver genklang i Gellerup. Det er ikke en ny forening, der skal til, men en accept af, at kvindesvømning ikke skaber parallelsamfund, mener de.
Magistraten holder møde om sagen i dag mandag, og det betyder, at sagen ikke kommer på byrådets bord før i januar, sandsynligvis 18. januar. Det giver tid til fortsat at samle underskrifter ind – dem er der 2600 af lige nu, inklusiv papir-underskrifter.
Nyt offentligt møde
Selv om der netop har været holdt et debatmøde i Gellerup, lægges der op til endnu et offentligt møde i januar, hvor politikerne bliver indbudt i større stil end til det seneste. Det besluttede de på det ugentlige netværksmøde i aftes.
Skulle byrådet beslutte at følge borgmesterens forslag til formulering, mener svømmerne stadig ikke, at slaget er tabt. Forbuddet vil muligvis være i strid med forbuddet mod diskrimination på grund af køn og religion. Hvis det indføres, vil Institut for Menneskerettigheder derfor overveje at indbringe det for Ligebehandlingsnævnet som en principiel sag, har ligebehandlingschef Maria Ventegodt Liisberg tidligere nævnt. 
Kvindesvømmernes venner finder det også paradoksalt, at Den permanente Badeanstalt i Risskov går fri af forbudet – med henvisning til, at badeanstalten ikke er en svømmehal. Den forklaring virker meget søgt, lyder det i Gellerup.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.