På papiret ser det ud til, at trygheden i Gellerup og tilliden til politiet er faldet en smule. Men faldet er så lille, at det kan ligge inden for almindelig statistisk usikkerhed. Dermed kan man med lige så god ret sige, at tilliden stadig er høj.
Derfor reagerer politikommissær Jens Espensen fra Lokalpolitiet i Aarhus Vest ikke med nye tiltag eller ændret fokus. Han noterer sig også, at antallet af adspurgte er så lille, at der kan ske udsving, som er statistisk usikre.
"Der er ikke sket noget lokalt, som skulle få tilliden og trygheden til at falde. Tværtimod falder kriminaliteten, og det er ofte det, folk forbinder med tryghed og tillid til politiet. Derfor kan vi konkludere, at trygheden i Gellerup generelt er høj i forhold til andre udsatte boligområder," siger Jens Espensen.
Sidste år svarede omkring 200 borgere i Gellerupparken og Toveshøj på spørgsmålene i et skema, om de generelt føler sig trygge i deres nabolag, og om de har tillid til politiet, hvor de bor. Nogenlunde det samme antal har svaret i år.Tryghedsindekset baserer sig også på borgernes anmeldelser af kriminalitet.
Gellerup ligger på gennemsnittet af alle særligt udsatte boligområder (SUB), hvad angår andelen af trygge borgere – nemlig godt 71 procent. En endnu større andel har tillid til politiet i området, nemlig 79 procent. Det er over SUB-gennemsnittet på 77,4. Men udsvinget er igen så lille, at man ikke kan bruge det til noget.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.