Om godt to år rykker en masse børnehave- og vuggestuebørn ind på Tovshøjskolen. Byrådet har tidligere vedtaget, at de tre institutioner på Lenesvej 23-27 (ud mod Hasle Bakker), ind på skolen, og kort efter sommerferien besluttede byrådet sig for at rykke yderligere en institution ind – den på Janesvej 29A tæt på Bazar Vest.
Det var også indstillet, at Junglen midt på Toveshøj skulle have været med, men under den politiske behandling argumenterede forældrene imod dette. Forældrerådet har overbevist politikerne om, at da Junglen har børn fra et bredere området end Gellerup-Toveshøj, kan den forblive som selvstændig institution.
Men altså, der er stadig mange børn, der skal ind på Tovshøjskolen i nogle af de ledige lokaler: børn fra fire institutioner. Det skal der skabes en god proces omkring, så børn, forældre, ansatte og skole stilles tilfreds, understreger lederen af Tovshøjs Dagtilbud, Jan Grand.
God tid til processen
Og der bliver god tid til processen for ansatte og forældre:
"Den starter efter sommerferien 2017. Først taler man om visioner, og så rykker det tættere og tættere på det konkrete. Det kører hele efteråret og måske lidt ind i 2018. Det munder ud i anbefalinger til, hvordan lokaliteterne på skolen kan bruges, og arkitekter skal omsætte dem til konkrete forslag," siger Jan Grand.
Derfor venter han, at den realistiske dato for indflytning på skolen bliver i første halvdel af 2019, altså mere end to år fra nu.
Der er ledige kvadratmeter på Tovshøjskolen til formålet, men der er mange ting, der skal gå op, før man sætter sig på en endelig størrelse for institutionernes råderum, ikke mindst børnetallet, understreger Jan Grand.
Mere vigtigt er det at sikre, at børneinstitutionerne ikke opfattes som en del af skolen:
"I høringsfasen blev det stærkt understreget, at forældre og børn skal opfatte stedet som et dagtilbud og ikke en skole," fortæller Jan Grand. Høringssvarene lagde også vægt på, at det skal være et attraktivt dagtilbud, altså også med gode udearealer og legepladser, og så institutionerne kan tiltrække forældre bredt.
Der er afsat lidt over 20 mio. kr. til indretningen.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.