Byrådspolitikernes forbud mod kønsopdelt svømning er på kant med Aarhus Kommunes integrationspolitik. Det mener i hvert fald Kvindesvømningens Venner, og derfor er det også et af de punkter der skal debatteres med byrådspolitikerne til det åbne borgermøde på onsdag.
På onsdag d. 11. januar inviterer Kvindesvømningens Venner således til paneldebat. Paneldeltagerne består af byrådsmedlemmerne Rabih Azad-Ahmad (R), Esben Kullberg (S), Hans Skou (V) samt tidligere byrådsmedlem Lone Norlander Smith, medlem af fællesbestyrelsen for EL- Aarhus, og Søren Kronborg Pedersen, fællesformand for SF-Aarhus.
Det finder sted kl. 19-21 i Foreningernes Hus, Gudrunsvej 10A i Brabrand.
Borgerne blev ikke hørt
Til mødet skal politikerne blandt andet forholde sig til flere punkter i Aarhus Kommunes egen officielle integrationspolitik, der blev vedtaget af byrådet d. 13. juni 2007. To af arrangørerne, Ida Magelund og Elsebeth Frederiksen, mener nemlig at forbuddet mod kønsopdelt svømning er på kant med Aarhus Kommunes integrationspolitik.
Elsebeth Frederiksen siger: ”Ifølge kommunens integrationspolitik skal borgerne inddrages, hvis en politisk beslutning får konsekvenser for dem. Men borgerne er ikke blevet inddraget i beslutningen”.
Kvinderum og ligestilling
Udover borgerinddragelse er servicedifferentiering også et vigtigt begreb i Aarhus Kommunes integrationspolitik:
Servicedifferentiering betyder at det kan være ”nødvendigt at tilbyde differentierede ydelser til forskellige målgrupper for at opnå reelt lige behandling”. Og det er et begreb politikerne bør forholde sig til, mener Ida Magelund:
”Her er netop nogle kvinder der har nogle særlige behov. Det kan f.eks. være blufærdighedsforhold eller behovet for at være sammen kun med kvinder,” siger hun.
Desuden vil arrangørerne gerne have svar på hvorfor byrådsflertallet vælger at trodse ”Bekendtgørelse om initiativer til fremme af ligestilling.” I paragraf 6 hedder det: ”Det er tilladt at etablere hold og undervisning mv. for det ene køn inden for idræt, herunder svømning mv. Det gælder både i private foreninger og inden for den offentlige forvaltning.”
Ida Magelund håber, at mødet kan give byrådspolitikerne et mere nuanceret syn på sagen og at blandt andet inddragelsen af Aarhus Kommunes integrationspolitik kan blive en øjenåbner for dem: ”og ideelt set håber jeg på, at de måske genovervejer deres beslutning”.
Din stemme gælder!
Det sidste ord er ikke sagt i sagen om kvindesvømning. Hvis du brænder for sagen, så kom på onsdag og giv din mening til kende. Du kan også støtte op om sagen ved at give din underskrift til underskriftsindsamlingen for at bevare kvindesvømning.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.