Gellerup har fået sin første restaurant på Karen Blixens Boulevard. Den ligner godt nok mest en lastbil, men den sælger altså mad!
Mustafa Faour fra Restaurant Al-Amir (den ved siden af biblioteket) solgte forrige mandag falafler fra den mobile restaurant, som er en del af projekt ”Smag á la Gellerup”.  
”Al-Amir ser sig selv som en del af Gellerup og har været her siden 2000, så for os er det en oplagt mulighed, at vi byder ind sammen med ”Smag á la Gellerup”. Vi ved hvad det går ud på med hensyn til at lave mad, og lave noget der smager meget kulturelt, så hvorfor ikke videreføre det sammen med ”Smag á la Gellerup”?”
Dette bruger Mustafa som begrundelse for, hvorfor Al-Amir har valgt at gå ind i projektet, og selv om den første aften salgsmæssigt ikke gik helt som forventet, har det langt fra slået initiativtagerene ud.
”Det var en prøve, det var hyggeligt, og der var nogle kunder. Med hensyn til salg kunne det godt have gået bedre, men ideen var rigtig god, så alt i alt var det rigtig godt.”
Sjovt at lave noget andet
Mustafa har været i madbranchen i mange år, og han kan klart mærke forskel på at drive en stationær restaurant og lange falafler ud gennem en madvogn. ”At drive en restaurant… der venter du sådan lidt på, at kunderne kommer over til dig. At sælge mad i en vogn… der går du sådan lidt ud til kunderne. Det er også lidt sjovt at lave noget andet, end hvad man plejer at gøre, så dagene ikke er det samme hver dag.”
Ifølge Mustafa er målet med madvognen at kunne skabe et bedre omdømme til Gellerup, hvilket man vil gør igennem mad. Der er nemlig rigtig mange nationaliteter i Gellerup, og derfor kunne man godt tænke sig at vise, hvilken madbaggrund hver især har, og der er ”Smag á la Gellerup” en meget god måde at komme igennem på.
Hver mandag på Blixen
Hvis man ikke havde mulighed for at kigge forbi på åbningsaftenen, skal man dog ikke fortvivle, da madvognen holder klar med lækker mad hver mandag. Madvognen annoncerer og kommer med updates gennem Facebook, hvor Alexander Muchenberger, der er interaktionsdesigner, har sin ”Smag á la Gellerup” side, der lige nu har over 5000 likes, så det går altså rigtig hurtigt.
Så næste gang man smutter forbi Karen Blixens Boulevard og bliver mødt af en lækker duft af falafel og andre eksotiske retter, skal man ikke være den mindste i tvivl om, at der er tale om mad, der er lavet med ligeså meget kærlighed som i de klassiske spisesteder, man finder i Gellerup.
I mandags var der somalisk mad i madvognens gryde, og på mandag den 16. januar kl. 16-19 er det igen Mustafa Faours tur til at stå i vognen.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.