På onsdag behandles Venstres forslag om forbud mod kvindesvømning i Aarhus, igen i byrådet.
Ligesom sidste gang møder Kvindesvømningens Venner, græsrodsbevægelsen der er sprunget op sidste år, op for at demonstrere. Med sig har de mere end 3000 underskrifter, der støtter kvindesvømning, som de håber overdrager til borgmester Jacob Bundsgaard (S).
Udover det, vil de også bage og medbringe 31 ”huskekager”, en til hvert medlem af byrådet.
Rådmand Rabih Azad-Ahmad fra Radikale Venstre har allerede udtalt, at han vil have sagen til fornyet udvalgsbehandling, så der kommer ikke nogen endelig beslutning på onsdag.
Lang forhistorie
Venstre stillede deres forslag i byrådet i maj sidste år, og efter en heftig debat blev den sendt til behandling i magistraten for Kultur og Borgerservice (MKB).
Den 6. juni udtalte magistraten at ”kønsopdelt svømning er med til at skabe lige adgang til at dyrke fysisk aktivitet i trygge rammer for alle borgere – uanset køn og kulturel baggrund,” altså en støtte til kønsopdelt svømning.
Den 16. juni udtalte Borgmesterens Afdeling, at den ingen bemærkninger havde til MKBs udtalelse.
Den 20. juni udtalte Magistraten, at den heller ingen bemærkninger havde til udtalelsen. DF, Venstre og Konservative henholdte sig til Venstres oprindelige forslag. SF tog forbehold. Borgmesteren, Kristian Würtz (S) og Camilla Fabricius (S) tog forbehold med henblik på en drøftelse i Kulturudvalget.
Den 14. september var sagen igen oppe i byrådet, hvor den blev sendt til behandling i Kulturudvalget.
Den 14. oktober var Kulturudvalget klar med deres beslutning. Steen B. Andersen (V), Ali Nuur (S) og Tatiana H. Sørensen (S) tog forbehold mod forslaget for at kunne diskutere sagen i deres byrådsgrupper. Theresa Blegvad (V), Hans Skou (V) og Knud N. Mathiesen (DF) kunne henholde sig til Venstres forslag. Jette Jensen (EL) henholdte sig til MKBs udtalelse fra 6. juni.
Den 26. oktober var sagen igen oppe i byrådet. SF og Socialdemokraterne støttede nu forslaget mod kønsopdelt svømning. Tatiana H. Sørensen (S) stemte overraskende imod sit parti. Forslaget blev sendt til behandling i magistraten for Kultur og Borgerservice igen.
Den 15. december kom Borgmesterens Afdeling (BA) med en præcisering af Venstres forslag og slog fast, at der i kommunens svømmehaller skal være lige adgang for alle, uanset køn, i åbningstiden. Derudover ville kønsopdelt svømning være tilladt i foreningsregi.
Den 19. december tiltrådte magistraten BAs udtalelse. Rådmand Rabih Azad-Ahmad (RV) og Jette Jensen (EL) kunne ikke tiltræde.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.