Dobbelt så mange lejere i Brabrand Boligforening har i januar fået påkrav om at betale deres husleje i forhold til december måned.
Det KAN være tegn på, at kontanthjælpsreformen har ødelagt økonomien hos børnefamilier og samlevende kontanthjælpsmodtagere.
Hvis huslejen ikke er betalt til tiden, skal boligforeningen efter en vist frist sende et påkrav om, at lejen skal betales senest en ny frist. Det tal har taget en kraftig drejning opad:

  • September: 73
  • Oktober: 113
  • November: 97
  • December: 94
  • Januar: 187

Tallene kan tyde på, at dobbelt så mange som i december har svært ved at betale huslejen. Administrerende direktør Keld Laursen, Brabrand Boligforening, ønsker dog at se tallene for februar, før han kan udlede noget om kontanthjælpsreformens virkninger.
"Vi er meget opmærksomme på udviklingen, men vi skal ikke råbe "Ulven kommer", før vi ved mere. Hvis tallene også er høje i februar, er det måske et paradigmeskift, altså at kontanthjælpsreformen har fået et stigende antal lejere til at mangle penge til huslejen," siger direktøren.
Flere vil miste deres lejlighed
Hvis påkravstallet fortsat er højt om en måned, vil der komme flere fogedsager, og flere beboere vil miste deres lejlighed.
"Vi forventer – ud fra de udmeldinger vi har fået fra Aarhus Kommune – at myndighederne vil se på muligheden for at spænde et sikkerhedsnet ud i de tilfælde, hvor det er børnefamilier. Men er der ingen børn involveret, vil lejerne blive sat ud, hvis de ikke kan betale lejen," siger Keld Laursen.
Boligselskabernes Landsforenings direktør Bent Madsen har tidligere sagt i medierne, at kontanthjælpsloftet vil give flere udsættelser af lejemål, men at man nok først vil se den reelle virkning hen mod foråret 2017. Lejere med økonomiske problemer vil først bruge de sidste reserver, låne penge af familie og venner og måske optage dyre kontantlån, inden de må give op og undlade at betale husleje.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.