"Til lykke til Venstre! Med jeres forslag om at forbyde kvindesvømning har Aarhus fået sin egen frikadellesag. Det er sager som denne, som skaber politikerlede!"
Det var afslutningsreplikken fra kulturrådmand Rabih Azad-Ahmad (Rad.V.), da byrådet i aftes igen-igen diskuterede kvindesvømning. Og ikke for sidste gang, for Enhedslisten og de radikale sendte sagen til udvalgsbehandling.

Azad-Ahmad sammenlignede affæren om tre timers kvindesvømning med Randers’ ønske om at detailstyre institutionernes valg af madvarer – et forslag som i øvrigt blev vedtaget og derfor blev internationalt omtalt som en pinlig frikadellesag.
"Vi diskuterer tre timers svømning om ugen! Svømning, som har været en succes i 13 år. Det er pludselig blevet et kæmpeproblem for nogle partier," ironiserede rådmanden.
Byrådet er altid lidt klogere…
Det eneste andet parti, der også støtter kvindesvømningen, er Enhedslisten. Her anslog Maria Sloth også den ironiske tone:
"Man har ikke kunnet finde fagpersoner, der udtaler sig imod kvindesvømningen. Men her på rådhuset er vi jo LIDT klogere! Det er helt grotesk, om det så er Gert Bjerregaards (V) besættelse af gardiner, eller Socialdemokraternes svingende kurs. De flotte ord i integrationspolitikken er glemt – der skal detailstyres."
Flertallet er intakt
Hvis nogen havde troet, at S eller SF nu ville sadle om, ovenpå kvindesvømmernes kampagner, møder, brugerundersøgelser, underskrifter og postiv opbakning fra århusianerne, så kunne de godt tro om efter at have overværet byrådets diskussion. Flertallet for at forbyde kvindesvømning i den offentlige åbningstid er intakt – kvinderne må benytte foreningssvømning, sagde flertallet.
Esben Kullberg (S): "Vi forstår nu fra svømmerne, at det drejer sig om blufærdighed. Men skal kommunen indrette tilbud efter det? Hvis blufærdigheden hindrer, at man kan være begge køn sammen i idrætten, så er det et skred i vores måde at være sammen på."
Thomas Medom (SF): "Vi ønsker fri og lige adgang til alle tilbud, for eksempel som der er på museerne."
Gert Bjerregaard (V): "Jeg er glad for, at vi nu får stoppet kvindesvømning i den offentlige åbningtid. Nogle har sagt, at dette er en lille sag. Men alt, der trækker i den forkerte retning i forhold til integration, vil vi forfølge."
DF-ros til Socialdemokratiet
Knud Mathiesen (DF) havde forberedt en tale, men da sagen nu går i udvalg, nøjedes han med at rose Esben Kullberg for hans kronik i Stiften onsdag.
Marc Perera Christensen (K): "Vi har lyttet, men i enhver beslutning er det byrådet, der har retten til at bestemme, og den ret bruger vi. En udvalgsbehandling kommer ikke til at ændre noget."
Og til sidst Lars Boje Mathiesen, der netop har fået lov til at skifte til Nye Borgerlige: "Vi kan lige så godt erkende, at Islam er problemet her, mens vi gemmer os bag alt muligt andet."

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.