På Toveshøj har smede og gravearbejdere fra Anlægsgartnerne H. Hoffman A/S arbejdet i snart et halvt år på at renovere skraldesuget, men om en måned kan beboerne på Toveshøj se frem til en lidt mere fredfyldt periode.
Til den tid skulle renoveringerne af skraldesuget nemlig gerne være færdige:
”Lige nu mangler vi faktisk kun fra gavlen ved nummer 27 og rundt og så skal vi have koblet rundt omme ved nummer ni, så nu er fire ud af otte blokke på Toveshøj snart færdige,” fortæller Søren Hoffman, som er kloakmester og brolæggermester og har været formand for renoveringerne siden de startede for et halvt år siden.
Alle rørene på Toveshøj er gamle, men det er ikke alle der bliver skiftet nu. Rørene på Lenesvej 1-21 og Janesvej 23-27 fik førsteprioritet. Det område skal nemlig indgå i den nye bypark i Gellerup. 
Et omfattende arbejde
Renoveringsarbejdet har været omfattende. Gellerup.nu fortæller om arbejdet i billeder:
Smedene arbejder med at tilpasse rørene og svejse de tonstunge nye rør sammen, så de får den rigtige længde (billedet).
Når de tonstunge nye rør skal svejses sammen, bliver smedene nødt til at gøre det nede i jorden, og det er ikke helt ufarligt. Derfor laver de såkaldte ”gravepladser”, hvor konstruktioner som den på billedet sættes rundt om røret for at sikre, at ting ikke lige pludselig styrter ned over den arbejdende.
40 træer er blevet fældet for at kunne muliggøre udgravningerne, som har været omfattende og har bevæget sig helt ind i udestuerne hos nogle af beboerne på Toveshøj. Her ses en sådan udgravning fra den 24. januar.
Flot og holdbart resultat
Til gengæld får beboerne i Tovshøj et flot og holdbart resultat. Der bliver plantet nye træer til at erstatte de gamle.
De nye rør der er lagt ned har en holdbarhed på 50+ år og de steder hvor der er gravet ind i haverne, bliver der lavet en ny sti, hæk og et nyt trappeparti, som det på billedet.
"Dem der har haft de største gener ved udgravningen, skal også have lidt til gengæld. Så de får en fin have, som er til at holde," fortæller Søren.
’Beboerne trænger til ro’
Rørene på resten af Toveshøj er også slidte, så det er også muligt at de skal skiftes på et tidspunkt. Men hvis det bliver aktuelt, bliver det formentlig først engang efter sommerferien, og det er der en god grund til, fortæller Søren: ”nu trænger beboerne til ro”.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.