Gravemaskinerne har faktisk stået klar i længere tid og trippet for at komme i gang med at forme Gellerups og Toveshøjs fantastiske bypark til omkring 100 mio. kr. Nu har byrådet endelig givet dem lov til at lege og regere. 
Byparkens største delprojekt – den i Gellerupparken – har krævet en lokalplan, idet der skal bygges små bygninger på arealet. Parkprojektet på Toveshøj kræver ikke lokalplan.
Dette er Gellerupparkens del af byparken – den del, som krævede lokalplan
Planen var, at byparken skulle stå færdig sidst i 2017, men byrådets behandling og udvalgsbehandling har udskudt ibrugtagelsen til foråret 2018. Projektet er i øvrigt udskudt flere gange, og i det første projektoplæg skulle byparken have stået færdig sidste år.
Projektet finansieres af Brabrand Boligforening og Aarhus Kommune med støtte fra Realdania.
Det grønne hjerte
Den nye bypark er tænkt som bydelens grønne hjerte med bevægelses- og aktivitetstilbud for både børn og voksne. Der vil blive plads til leg og store arrangementer, men også sociale opholdssteder, haver og stilleområder.
Teknisk rådmand Kristian Würtz (S) siger:
”Vi får en flot bypark, som både vil være attraktiv for beboerne i Gellerup/Toveshøj og for resten af aarhusianerne. Den får blandt andet væksthuse, legepladser og sportsfaciliteter, men der bliver også steder, hvor man kan søge stilheden. Jeg tror, at den bliver attraktiv for hele byen.”

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.