Det sidste punktum er langt fra sat i sagen om Letbanens Etape 2, udvidelsen af Letbanen fra Aarhus Ø til Brabrand.
I sidste uge blev der indgået en politisk aftale udenom regeringen, der sikrer 40 mio. kroner til en såkaldt VVM-undersøgelse (Vurdering af Virkninger på Miljøet) af etapen. Regeringen har ellers tidligere sagt at de er imod at afsætte flere penge til letbanen, en udmelding som Gert Bjerregaard (V), politisk ordfører i Aarhus Byråd kommenterede på til gellerup.nu.
Her ses en vision af en ny station i Brabrand.
Brabrand har tidligere haft station og togstop – men det sidste tog stoppede i 1978.
Ikke alene går planerne på at føre letbanen til Gellerup – planerne om at føre banen videre til en nybygget endestation i Brabrand lever endnu. Hvis der etableres en station her, giver det mulighed for hurtig transport med regionaltog fra Brabrand til Aarhus – eksempelvis.
En langsom rute til Aarhus
Den vil være meget hurtigere end letbanens linjeføring, som har mødt kritik, der går på at rejsetiden med letbanen vil være længere end for alternativerne, bil og cykel.
Sidste år var der en del kritiske kommentarer i forbindelse med for-høringen sidste år, fordi linjeføringen fra Brabrand går op gennem Gellerup og Bispehaven for at køre ned ad Viborgvej. På den samlede strækning fra Brabrand til den anden endestation i Aarhus Ø er der 21 stop på den 15 kilometer lange bane, og rejsetiden bliver omkring en halv time.
Stiftens omtale har fornyet debatten på Facebook, og mange kritiserer langsommeligheden. Andre svarer, at så behøver man ikke tage letbanen, men kan køre i regionaltog fra Brabrand til Aarhus Centrum.
Andre kan ikke forstå, at Gellerup og Bispehaven skal tilgodeses i letbanens linjeføring. Den kritik er for flere år siden besvaret af Letbanens beregninger: Da der bor mange i f.eks. Gellerup, og mange af dem ikke har bil, er etapen ganske enkelt den med bedst driftsøkonomi.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.