Palæstinensere på Vestbredden og over hele Verden markerer hvert år uretfærdigheden i Hebron på Vestbredden, hvor israelsk militær holder en hel butiksgade lukket. Aktionen hedder "Open Shuhada Street".
Ligesom sidste år er der i Gellerup også en kulturaften under navnet "Open Shuhada Street". I år bliver aftenen tilsat mad og optræden, arrangeret af Jafra Danserne og Palæstina Madklub. Madklubben, som også hedder International Madklub, inviterer på madaften som indledning til det alvorlige.
Lukket af israelsk militær
Shuhada Street ligger i Hebron på den besatte Vestbred i Palæstina. Engang var den byens handelsgade, men for 21 år siden lukkede israelsk militær de palæstinensiske butikker, og siden har der været adgang forbudt for palæstinensere.
Gaden er et symbol på den israelske stats apartheidpolitik. Målet med den internationale kampagne er at få genåbnet. Shuhada Street og resten af den gamle bydel og stoppe forskelsbehandlingen, adskillelsen og besættelsen i Hebron, på Vestbreden og i hele Palæstina.
Kampagnen er startet og ledet af Youth Against Settlement i Hebron og en af de lokale unge palæstinensere Hijazi, som er i Danmark med kampagnen kommer og fortæller om, hvordan det er at vokse op i et besat land og hvad vi kan gøre for at kæmpe imod Israels besættelse og de ulovlige bosættelser.
Program:
18.30 Palæstina Madklub, palæstinensisk mad
19.15 Velkomst, Anne Hegelund, Palæstina Aktion
19.20 Optræden: Jafra, palæstinensisk folkedans
19.30 Oplæg: Hijazi, Youth Against Settlement

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.