Rigtig mange i Gellerup kender Mohammed Abdul-Karim, der er vokset op på Gudrunsvej, har gået i børnehave og som voksen passet børnene samme sted, og i øvrigt lillebror til Chadi Abdul-Karim. Han er en af dem, der siden har satset og fået en god forretning ud af det.
Mohammed kom fornylig hjem fra en iværksætter-event i Spanien og er stadig helt høj af oplevelsen. For ikke alene fik han en personlig anerkendelse af iværksætter-guruen Mads Lund, som holdt foredrag på træningslejren Seedster i Spanien.
Mads Lund og hans produktionsselskab United Productions, som blandt andet producerer iværksætterprogrammet ”Løvens Hule”, valgte nemlig at indstifte et legat, som bærer Mohammeds navn.
”Det var megafedt! Jeg er jo bare en tømrer, som for to år siden startede en sushi-forretning i Viby, og jeg synes, jeg har meget at lære endnu.”
Mohammeds ”Teriyaki Sushi” har opnået en millionomsætning på take away og udbringning, der er 14 medarbejdere, og restauranten har Jyllands eneste sushi-foodtruck, som er set i Gellerup og også fremover vil være at finde her lejlighedsvis.
Det vender vi tilbage til længere nede i artiklen. For først skal vi høre, hvorfor der nu skal opkaldes et legat efter Mohammed?
”Så megafedt!”
”Jeg havde en samtale med Mads Lund på Seedster, og bagefter ringede han mig op og sagde, at jeg havde gjort indtryk. Han fortalte, at han havde en langsigtet plan med mig, idet han ville finde en mentor til mig fra sushi-branchen, som kan sparre med mig og hjælpe mig videre i mine ambitioner.”
”Alene det var vildt fedt. Men han tilføjede, at han også havde en kortsigtet plan: han havde besluttet at refundere min billet og indstifte et legat i mit navn! Legatet ”Årets Mohammed” skal uddeles på de næste træningslejre, og modtageren får sin billet refunderet. Det var megafedt, at jeg kunne inspirere ham til det!”, fortæller Mohammed, da han besøger gellerup.nu.
En kunstner, som deltog på Seedster, tegnede hurtigt denne skitse til "Årets Mohammed". Tekst på T-shirt: "I f**** love Sushi!"
Mads Lund begrundede senere i et Facebookopslag sit valg. Han skrev blandt andet:
”Mine samtaler lørdag aften med Mohammed gjorde et særligt indtryk. Vi sad og talte videre om fredagens pitch og Mohammeds sushi-forretning generelt. Mohammed har opbygget en fin forretning med million-omsætning, men der er plads til forbedring. Især på marginer/bundlinje og processer i forretningen. Alt i alt en spændende samtale med en dedikeret, modig og ambitiøs iværksætter. Det gjorde indtryk.”
Ny sushi til Gellerup
Mohammed Abdul-Karim er klar over, at i Gellerup er sushi ikke det, som sælger allerbedst. Hans foodtruck var med til åbningen af Karen Blixens Boulevard, og salget af sushier gik okay, siger han.
”Men jeg er ved at udvikle en ”sushi-burrito”, som stadig har ris og tang yderst og kyllingekød indeni. Man kan holde den i hånden og spise den ligesom en burrito,” siger han.
Han håber, at fremstillingen af burrito’en kan blive til en af de mange små madfilm fra Smag a la Gellerup, og han skal også besøge Gellerup på en af de mandag-aftener, hvor der sælges mobil mad foran E&P-Huset på Blixen.
Teriyaki Sushi

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.