Som vi har skrevet tidligere, får Blok B4 ikke kun en flot, gylden port, men også en gennemgribende renovering både ude og inde.
Renoveringsprojektet er et pilotprojekt, der skal give erfaringer til resten af Gellerupparkens renovering. Blok B7, nederst på Gudrunsvej, og Blok A17 på Toveshøj er ligeledes pilotprojekter.
Afdelingsbestyrelsen i Gellerupparken har arbejdet tæt sammen med Brabrand Boligforening og har også siddet med i bedømmelsesudvalget der valgte den nuværende vinder, JCN Bolig.
Gangbroen fjernes
Gangbroen, der er en fast del af samtlige blokke i Gellerup og Toveshøj, bliver fjernet. Det betyder for det første, at blokken får et mere åbent udtryk, og for det andet at der kan etableres terrasser ud til gaden, så "livet" kommer udenfor blokken i stedet for at foregå indenfor.
Byhuse
En ny boligtype bliver også introduceret.
Det er lejligheder, der strækker sig over to etager. På den måde kan der for eksempel være stue og køkken nedenunder, og soveværelse på første sal. De kaldes byhuse, fordi den type bolig som oftest ligger i sin egen bygning inde i byen. Nogle af disse byhuse får hævet terrasse og egen indgang ud til gaden.
Der bygges syv af dem i alt i blok B4.
Nye indgangspartier
Byhusene er ikke de eneste, der ændrer facaden. Der kommer nye indgangspartier, der er dobbelt så høje som de nuværende. Det betyder at der kommer en mere lys og åben indgang til blokkene, og der samtidig bliver gennemsyn og forbindelse til den kommende bypark.
Penthouse
Som noget helt nyt placeres der en penthouse-etage ovenover hullet i blokken. Etagen kommer til at have to store hjørnelejligheder, der har altaner mod henholdsvis øst og vest, og en mindre lejlighed, der er gennemlyst.
I hullet bliver der lavet et trappe- og elevatortårn, der giver adgang til lejlighederne og penthouse over hullet.
Kontakt udlejningen i Brabrand Boligforening for mere information om disse nye lejlighedstyper, eller renovationsprojektet generelt.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.