De seneste tal fra udlejningen i Brabrand Boligforening viser, at antallet af påkrav om betaling af husleje er højt, men stabilt.
Hvis huslejen ikke er betalt til tiden, skal boligforeningen efter en vis frist sende et påkrav om, at lejen skal betales senest en ny frist. De seneste tal over disse påkrav er stabile.

  • Oktober: 115
  • November: 98
  • December: 94
  • Januar: 187
  • Februar: 185
  • Marts: 142
  • April: 150

Keld Laursen, direktør i Brabrand Boligforening, følger tallene nøje, men han mener ikke at oversigten over påkrav er særlig interessant:
Ikke flere udsættelser
”Der er jo ikke nogen vækst i antallet af udsættelser, fordi folk i sidste ende ender med at få betalt, eller kommunen griber ind i sidste instans, og det er jo det der er den alvorlige del af det,” siger han og fortsætter: ”Påkrav er jo dybest set kun interessante, hvis det også er et udtryk for at der er en ændring i tallet af egentlige udsættelser, og det kan vi jo ikke se.”
Antallet af udsættelser er nærmest ikke-eksisterende. Der var én udsættelse i januar, og ingen i februar, marts eller april.
Konsekvenser udenfor tallene
Keld Laursen er derimod mere bekymret over konsekvenserne af kontanthjælpsreformen, der ikke kommer til udtryk i tallene: ”Der er nogle andre ting der ikke kommer så tydeligt til udtryk, i hvert fald ikke i boligtallene, mere kvalitative livsindholdsmæssige ting, som kontanthjælpsloftet har som konsekvens.”
Senest har det været fremme at mere end 1600 familier har fået nej til konfirmationshjælp, en udvikling som Klaus Nørlem, generalsekretær for Dansk Folkehjælp, i et interview med DR Nyheder, tilskriver kontanthjælpsreformen: ”Cirka 45 procent skriver i deres ansøgning, at de er berørt af den seneste kontanthjælpsreform, det såkaldte kontanthjælpsloft. Cirka 25 procent er berørt af 225 timers reglen.”

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.