Grundlovens fødselsdag blev fejret med maner ved Brabrand Sø, hvor Brabrand og Gellerup var sammen om at markere dagen.
De mange fremmødte blev mødt af smil og latter over alt. Mens det lidt yngre publikum spillede fodbold og tumlede rundt, sad de voksne med deres øl og fik en hyggesnak, mens de spændt ventede på dagens arrangement. Smag á LA Gellerups madvogn var også tilstede og stod klar med alt lige fra en lun falafel til kaffe og kage til de mere sukkertrængende.  
Midt i al latteren kunne man pludselig høre lyden af sækkepiber, der kom tættere og tættere på. Det var Ramallah-Spejderne, der kom marcherende med Chadi Ali Kayed i front med Dannebrog i hånden. Spejderne spillede flere sange, og man kunne tydeligt mærke og se på de fremmødtes ansigter, at de alle sammen var meget begejstret og imponerede over de unge drenges musikalitet.
Mens de mange børn havde mulighed for at blive underholdt ved børne- og ungdomsorganisationen FDF, kunne de voksne lytte til talerne.
I den grønne lund
Inden den første tale bød programmet på fællessang til Grundtvigs ”Velkommen i den grønne lund”. Den første til at holde grundlovstale var den socialdemokratiske politiker René Skau Björnsson. Han fortalte bl.a. om, hvordan Grundloven gav os lov til at være os selv, for selvom loven var gammel, gav den os lov til at leve i et fællesskab, hvor der var plads til alle.
Efter en meget tankevækkende tale kom Cirkus Tværs på scenen. De bød på akrobatik, ethjulede cykler, dans og en masse smil og fantastisk stemning. Nogle af performerne var Cykelpigerne – og i dagens anledning dreng, da den ene af pigerne skulle til koncert, hvilket betød, at de måtte finde en afløser, som bestemt heller ikke skuffede. Cirkus Tværs sluttede deres show af med et stort fællesnummer, der fik hele publikummet op at køre.
Da de var færdige, var der en 15 minutters pause, hvor der var rig mulighed for at børnene eksempelvis kunne få lavet ansigtsmaling, mens de voksne nød et lækkert måltid og noget godt at drikke. Den gode stemning prægede hele området, der var fyldt med en masse glade og veloplagte mennesker og legesyge børn. Alle snakkede på kryds og tværs og nød hinandens selskab.
Religioner mødes
De næste der skulle op på scenen var politiker Özlem Cekic og hendes ‘bedstefar’ overrabbineren Bent Melchior, som hun selv kækt beskrev ham.
(foto: Anett Sällsäter Christiansen)
De havde valgt at holde en lidt anderledes og meget underholdende tale med et godt budskab.  Et af deres vigtigste pointer var nemlig, at forskellige religioner og kulturer kunne mødes. Det kunne man eksempelvis se på dagen i dag, da dagen både markerede pinsen for kristne og ramadanen for muslimerne.
Efter en masse grin og gode taler var vi nået til vejs ende. Korister fra Gellerup Kirke sang nogle sange og til sidst takkede arrangørerne de fremmødte og mindede om, at festen fortsatte i Gellerup mandag aften.  Det hele sluttede af med fællessang.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.