Der er forskel på at være en "lømmel" og et bandemedlem.
Det slår politiet fast, og hvis et bandemedlem bliver anholdt og dømt, så fordobles straffes, hele straffen skal udstås, og nu oplyser Brabrand Boligforening, at man ikke vil tøve med at smide en person og dennes familie ud af lejligheden, hvor personen bliver dømt for alvorlig kriminalitet.
Det siger direktør Keld Laursen til DR Østjylland tirsdag:
"Hvis der er et retsgrundlag for det, så kan vi sætte beboere ud, hvis de har begået alvorlig kriminalitet i vores boligområde. Det er et redskab, vi agter at bruge, hvis det bliver aktuelt," siger direktøren.
Han deltog i sidste uge i demonstrationen, der samlede 200-300 beboere i en manifestation af, at lokalområdet står sammen imod bandekriminalitet. Men demonstratione måtte opløses af politiet på grund af en skudepisode i området.
"Det er et vidnesbyrd om, at bandekonflikten på en helt uantagelig måde påvirker livet i det boligområde," siger Keld Laursen til radiostationen og prioriterer familiernes tryghed højt, så boligforeningen vil gøre alt for at støtte politiet i opgaven med at hindre bandeuro.
Knivbevæbnet mand fængslet
Politiet har foretaget en række anholdelser i bandekonflikten, og sker der også domfældelser, kan boligforeningens linje komme til at ramme bandemedlemmer og deres familie. Således blev et 28-årigt bandemedlem anholdt mandag eftermiddag, mens han opholdt sig i Bispehaven.
Flere personer med tilknytning til bandemiljøet blev registreret og visiteret. I den forbindelse blev den 28-årige fundet i besiddelse af en kniv, som han forsøgte at skaffe af vejen, da politiet kom. Kniven blev dog fundet af en patrulje, og den 28-årige blev anholdt og sigtet for overtrædelse af knivloven.
I dommervagten tirsdag middag blev han varetægtsfængslet i fire uger.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.