Den var stablet hurtigt på benene – børnenes Eidfest tirsdag. Men lige meget, for sådan er Gellerup også: de gode kræfter tager fat og arbejder hurtigt – og deltagerne skal nok komme, for netværket fungerer.
I Foreningernes Hus var der derfor masser af børn og deres forældre, da Eid Al-Fitr blev fejret på børnemanér: dejlig mad, men også slikposer, candyfloss og slush-ice. Og dertil underholdning og god Eid-stemning.
En række foreninger var sammen med Gellerupparkens afdelingsbestyrelse gået sammen om at arrangere festen.
Skolebørnene har fået sommerferie, så en lille fest med hygge, sjov og nogle søde sager kan godt bruges. Der var det hele til Eid-festen, og dertil en god snak mellem værten Abdinasir Jama Mohamed og børnene.
Hygge iblandet alvor
Abdinasir skulle have lidt tid til at gå, inden tryllekunstneren kunne gå på scenen. Han brugte lejligheden til at blande en smule alvor ind i hyggen, idet han talte med dem om bandeuroen. Hvad skal man som barn  for eksempel gøre, hvis man oplever uro et sted eller noget andet? Jo, man skal gå væk fra uroen og hjem til far og mor.
"Vi skal passe på hinanden, og vi skal hygge os, for uroen skal politiet nok ordne," sagde Abdinasir.
Abdinasir Jama Mohamed spurgte børnene om en hel masse – men han talte også et alvorsord til dem om bandeuroen.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.