I denne weekend skrues der op for det ypperste Somalia kan byde på, når det somaliske miljø i Aarhus i samarbejde med Aarhus Kommune, FO-Aarhus og Den Gamle By, inviterer til Somalisk Kulturfestival.
Festivalen skydes i gang fredag aften med at stort debatmøde i Stiften Lounge hos FO-Aarhus, om medborgerskab og inklusion. I mødet deltager bl.a. Grundfos-direktør Jørgen Meldgaard samt eksperter fra Danmark, Norge og Rusland.
Derudover bliver der sang og musik i massevis, folkedans, akrobatik, fodbold, debat og udstillinger i kulturfestivalen, der lover at være anderledes og appellere bredt til Aarhus.
”Sol – Sommer og Somalisk Kultur Festival” præsenterer to somaliske stjerne- sangere og musikere, Lafoole og Farah Kaftan, som er internationalt kendte og som appellerer både til den somaliske og den europæiske/danske musiksmag. Kultur festivalen bliver en enestående lejlighed til at opleve disse sangere og musikere i Aarhus.
Lafoole, somalisk sanger som bor i Stockholm, er en kæmpe stjerne blandt det yngre somaliske publikum. Han er en meget populær sanger og musiker på Afrikas Horn og også her i Vesten.
Farah Kaftan, som bor i Holland, er en meget talentfuld sangerinde, som synger på arabisk og indisk. Hun er ganske ung, men hun er alligevel allerede en ret kendt stjerne og meget populær i den somaliske diaspora.
Daud Hussein Ahmed fra AarhuSomali, der arrangerer festivalen, siger ”Vi er meget stolte af at kunne præsentere noget af det ypperste af somalisk/europæisk sang og musik ved vores festival. Og så er vi glade for at vores program bygger bro mellem somalisk og dansk kultur, både med musik, sport, udstillinger, anden optræden, debat og ikke mindst maden”
De to musikere og sangere kan opleves søndag d. 9. juli ved kulminationen af den tredages kulturfestival. Det sker ved et brag af en fest i Gellerup, hvor der desuden er optræden af de uhyre populære Rasta Mizizi Acrobats, kendt fra TV2s Danmark har Talent. På scenen kommer også African Footprint Legends fra Aarhus, der giver den fuld gas med trommer og afrikansk dans, og der bliver taler af bl.a. fhv. biskop Kjeld Holm.
Fredag og lørdag afvikles i Gellerup en fodboldturnering med danske og udenlandske hold. Lørdag er der Billed- og Bogudstilling i Foreningernes Hus i Gellerup med mulighed for masser af indsigt i somalisk kultur.
Se hele programmet i PDF-filerne her på siden.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.