DBUs fodboldskole i Gellerup får fornemt besøg, når brasilianske Jairzinho kommer og åbner skolen sidst i juli.

Der findes legender indenfor fodbold, der kan få det til at krible op og ned ad ryggen hos rigtige fodboldentusiaster. Pelé, Maradona og Cruyff kan få blodet til at rulle hos de ældre, mens det nok mere er Messi og Ronaldo hos de yngre.

Én af dem der spillede sammen med Pelé på det brasilianske landshold, der vandt VM-guld i 1970 i Mexico, kommer til Gellerupparken i slutningen af juli.

Det er Jairzinho, der under fodbold-VM i 1970 scorede i samtlige kampe, noget som ingen fodboldspiller har opnået før eller siden. Det blev til syv mål scoret af Jairzinho i den slutrunde.
Han skal åbne DBUs fodboldskole, der bliver afholdt hver sommer i såkaldt udsatte boligområder over hele landet. I Gellerupparken er det 6. gang den bliver afholdt, denne gang med et flertal af piger, som vi skrev om her.

Vil hjælpe udsatte børn
I dag er Jairzinho blevet 72 år, og driver et fodboldakademi i en favela i Rio de Janeriro. En favela er et slumkvarter, og han driver akademiet netop dér fordi Jairzinho mener at fodbold kan give udsatte børn et bedre liv.
Jairzinho i favelaen
Det er også idéen bag Dansk Idrætforbunds arbejde med at styrke idrætsforeninger i socialt udsatte boligområder, DIF get2sport.
”Jeg er glad for, at Jairzinho viser interesse for Danmark og den måde, hvorpå vi arbejder i de udsatte boligområder. Han er en legende, og jeg er sikker på, at det vækker stolthed i Gellerupparken, når sådan en personlighed kommer på besøg,” siger Morten Mølholm Hansen, der er direktør i Danmarks Idrætsforbund.

Jacob Bundsgaard, borgmester i Aarhus, er enig: ”Det er stort for Aarhus og især for Gellerupparken, at Jairzinho kommer på besøg. Han kendetegner den særlige brasilianske fodboldkultur, og den får vi nu ind i Gellerupparken. De frivillige i ACFC gør et fremragende arbejde, og både de frivillige og spillerne fortjener denne opmærksomhed.”

Jacob Bundsgaard deltager selv i åbningen af fodboldskolen.
Kontakten med Jairzinho opstod for knap et år siden i forbindelse med en studietur til Rio, og her udtrykte brasilianeren på eget initiativ et stor stort ønske om at se forholdene i Danmark – et land som han har hørt meget godt om, men aldrig før besøgt. Han er især interesseret i at se, hvordan man i Danmark arbejder med idræt i belastede boligområder.

Miniseminar dagen før
Dagen før åbningen, den 30. juli, er Jairzinho i Gellerupparken vært for et miniseminar med deltagelse af frivillige kræfter fra DIF get2sport-samarbejdet.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.