Der er ikke kun kunst under Eutopia-festivalen i denne uge, der er også samtaler om kunst og kultur.
På Eutopia Agora-scenen, der er placeret på græsarealet mellem biblioteksbygningen og Nordgaardshallen, åbnes der op for en masse musik, snakke og debatter, der alle handler om kunst og kultur i et multikulturelt samfund.
Scenen er åben fra fredag kl. 14 og resten af weekenden.
Eutopia-festivalen skriver i en pressemeddelelse:
Målet med festivalen er at skabe personlige møder gennem kunst og kultur i et Europa, der kæmper med politisk, religiøs, idelogisk og eksistentiel splittelse. Derfor har festivalen skabt et samtalespor, hvor en række kunstnere, debattører og markante holdningsbærere er med til at diskutere kunstens samlende kraft.
De fortsætter:
Ud med ”os og dem”
Den stort anlagte Eutopia International Festival præsenterer altså ikke blot 10 Danmarkspremierer på forestillinger, musikalske værker og optrædener fra mere end 20 lande. Debatterne og samtalerne skal give nyt perspektiv og mulighed for at tale sammen om de fælles oplevelser, festivalen giver. Derigennem håber Eutopia at kunne bryde med ”os og dem”.
Christian Have er moderator i den allerførste debat fredag den 28. juli kl. 14.15-15.00. Kunsten i den multikulturelle fremtid stiller spørgsmålet ”Er multikultur en mulighed?” Debatpanelet består af den anerkendte skuespiller, radiovært og forfatter Hassan Preisler, debattør Geeti Amiri, socialdemokrat og medlem af Folketinget Jens Joel og den aarhusianske kulturrådmand Rabih Azah-Ahmad.
Senere samme eftermiddag er der nye debatter på dagsordenen. Titlerne er "Kunst i Nærorienten i dag" (kl. 15.15-16) og "Kunst, ånd og sjæl (16.15-17)
Debatterne fortsætter lørdag og søndag. Det fulde program kan ses i festivalens program, der kan læses her.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.