En udtalelse fra Grimhøj-moskeens talsmand har igen sat sindene i kog over hele det danske sommerland.
Det er imam Oussama El Saadi, der i et ‘interview’ med det toneangivende medie Rokokoposten, ikke vil tage afstand fra at flere tusinde danskere spiser pizza med ananasstykker på.
"Jeg benægter ikke, at pizzaspiserne har gjort det, de har gjort. Men om det er rigtigt eller forkert i forhold til islamiske regler, kan jeg ikke svare på. Jeg er ikke islamisk lærd, så hvis jeg siger, at det er forkert, og der så findes en fatwa, som giver folk lov til at spise ananas på deres pizza – ja, så har jeg sagt noget imod min religion, og det ønsker jeg ikke," siger imamen til Rokokoposten.
Konceptet med ananas på pizza, en såkaldt "Hawaii," har været omstridt lige fra dens opfindelse i 1962 i Canada.
Inger Støjberg: Perverst
Der er indtil flere grupper på Facebook der debatterer for og imod ananas på pizza, og den ophedede debat har også nået Folketinget, erfarer Rokokoposten:
"Men den slags snak voldtager han jo islam. Det er perverst, og jeg forstår ikke, hvad Oussama El Saadi laver i Danmark, hvis han har de holdninger," siger Inger Støjberg (V), der tidligere på året vakte vrede med sin kage, der fejrede en stramning af udlændingeloven.
Også danske muslimer tager afstand fra imamen:
"Jeg er så harm. Hver gang jeg som dansk kvinde med minoritetsbaggrund forsøger at frigøre mig fra baglandets snærende normer, dukker en type som El Saadi op og skubber mig og mine medsøstre tilbage til Middelalderen," siger blogger og debattør Geeti Amiri til mediet.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.