Mandag morgen kl. 10 åbner Get2Sport og ACFC årets fodboldskole for over 120 fodboldglade børn. Det bliver den brasilianske fodboldlegende og verdensmester Jairzinho, der sammen med den brasilianske dreng Lucas foretager den officielle åbning sammen et par aarhusianske politikere.
Men allerede søndag eftermiddag (30. juli) kan man troppe op på Arenaen (E & P-Huset i tilfælde af regn) og få impulser fra Brasilien og landets friske tilgang til fodboldsporten. Det er fra kl. 17 til 21.
ACFCs Afif Abdallah (billedet) og 15-årige Walid fra Gellerup har lige været i Brasilien for at besøge Jairzinhos fodboldakademi i en favela (slumkvarter), og her blev de fulgt af et kamerahold fra Danmarks Radio. Preben Astrup fra Get2Sport fortæller, at DR vil udsende to-tre udsendelser i eftersommeren fra deres besøg – og ikke mindst om Walids møde med en spændende fodboldkultur.
Afif og Walid lander med flyveren søndag, så det er helt friske indtryk, de kommer hjem med og som de vil fortælle om søndag.
På denne "session" vil 72-årige Jairzinho komme med et oplæg om sin og akademiets tilgang til fodbold.  Derefter viser han noget boldspil med lokale drenge, og så er der ellers dømt shawarma og gellerupsk hygge.
Walid kan man også møde i næste uge, hvor han deltager som instruktør på noget af fodboldskolen.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.