En lørdag aften, som starter med fakkeldemonstration for fred og slutter med Tim Christensen på scenen – det hænger rigitig godt sammen.
Det er "Peace, love and understanding"- helt kort fortalt.
Hovednavnet var i stand til at trække rigtig mange folk udefra, og det faldt godt i tråd med Eutopia International Festivals hensigt om at udbrede kendskabet til Gellerup – give plads til mødet med andre kulturer.
Det var derfor en blandet skare, der tændte fakler og gik i fakkeltog den korte ved fra E & P-Huset til "Gellerup Strand", som det grusbelagte areal nord for Nordgårdhallen nu kaldes.
Den japanske trommeslager Ichitaro stod klar på scenen sine imponerende evner til at vise, hvad een mand og få trommeskind kan gøre. Han spillede sine "sange", som han kalder dem, med varierende styrke og med stor intencitet.
Den dansktyrkiske sanger Luna Ersahin overtog scenen med bandet AySay, som poetisk og drømmende anslog sang og rytmer fra både den danske og tyrkiske musiktradition. Luna er i lyntempo blevet kendt herhjemme efter åbningen af kulturbyåret, hvor hun siddende på et af skibene sang sang temaet "Flaskepost til Fremtiden".
Tilbage til stranden, hvor efterhånden over 1000 mennesker havde forsamlet sig, mens solens sidste stråler på de høje blokke forsvandt. Også på altanerne rundt i området ventede beboere på næste navn. Tim Christenensen gik på scenen og havde alles opmærksomhed i den time, hvor han trak sange frem fra sit store katalog af smukke sange.
"For to år siden spillede jeg med mit band til stort set alle festivaller i hele landet. I år deltager jeg kun her i Gellerup," fortalte han til publikums begejstring.
Ene mand med akustisk guitar på scenen – ja, men Tim Christensen evner at fylde rummet helt ud med sine sanges nærvær og en magtfuld mestring af guitarens muligheder.
Det er ikke til Gellerup, han har skrevet den måske mest kendte sang "Love is a Matter of Difference" – men den passer bare så godt ind i festivalens tema.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.