Aldrig har der været så stor interesse for fodboldskolen i Gellerup. Både på banen var der rekord med 140 deltagere, og desuden myldrede det med medier og andre interesserede.
Brasiliansk og engelsk blev der også snakket i formiddags, for interessen samlede sig blandt andet om en af Brasiliens store fodboldlegender, Jairzinho. Verdensmester og topscorer ved VM i 1970. Han deltog i åbningen af fodboldskolen.
Jairzinho (tv.) gav en kasket i Brasiliens gule fodboldfarve til borgmester Jacob Bundsgaard og takkede kommunen for at stille gode faciliteter til rådighed for de fodboldglade børn.
Jairzinho driver et fodboldakademi for 200 børn i et slumkvarter – favela – i Rio de Janeiro. Her fik han i sidste uge besøg af ACFCs Afif Abdallah og 14-årige Walid El-Shiri, og de tog sammen tilbage til Gellerup i går for at bringe lidt samba og fodboldglæde ind i Gellerup, selv om der også her er en livlig fodboldtradition.
‘I er fremtiden!’
Jairzinho var bestemt manden i midten, da der skulle tages billeder af alle 140 deltagere. Han sagde til børnene:
"Til lykke til jer – i er fremtiden i Danmark!" Han kaldte fodboldskolen et godt integrationsprojekt, blandt andet fordi der er ligeligt med drenge og piger på skolen.
Der har aldrig før været så mange børn med på fodboldskolen, der oprindeligt havde plads til 70 deltagerne. Men der var så stort pres på, at Afif Abdallah måtte kontakte Danmarks Boldspilunion og høre, om der kunne udvides lidt. Og det blev der – til det dobbelte.
70 piger deltager på fodboldskolen i Gellerup.
16 trænere er i gang i denne uge til de fire pigegrupper og de fire drengegrupper. På de forskellige alderstrin skal de lære en masse nye ting om fodbold og se, om de bagefter har lyst til at dyrke fodbold på et dagligt plan. Det er et af formålene med fodboldskolen at tilbyde børn et sundt fællesskab og at inkludere dem i foreningssporten.  
… og 70 drenge.
Læs mere om Get2Sports fodboldskoler

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.