Mens EM-pigerne fik hængt sølvmedaljer om halsen i Holland, så vankede der guld til Gellerup. Smag a la Gellerup vandt nemlig en af de to priser på Street Food Festival.
Prisen blev søndag overrakt til Mustafa Faour og Aysha Amin fra madfællesskabet Smag a la Gellerup. Den ret, som tog prisen hjem som den mest originale på festivalen, var Mustafas signatur-ret:
Frisklavet falafel i pitabrød med rødbedehummus, som gav den en flot pink farve m. kålsalat, syltede majroer og agurk, frisk tomat, mynte og persille – bundet sammen af hjemmelavet tahin dressing."Det er som en falafel skal være, " siger Mustafa Faour. I Danmark er der mange, der bruger icebergsalat i deres falafel og sådan er det ikke i de lande, hvor falaflen stammer fra.
Mustafa er glad for prisen. Det var lidt af et sats af ham at være med til Street Food Festivalen, da han ikke var sikker på, at det kunne betale sig økonomisk. Det kunne det heldigvis og nu har han også en pris, der viser, at han er på rette vej med sit projekt.
Juryen i konkurrencen var enig om, at Mustafas ret var udtryk for et solidt håndværk, hvor alt er lavet fra bunden – og så har den en "hamrende god smag", lød dommen.
Fortvivl ikke, hvis du gik glip af den prisvindende falafel. Mustafa står igen i den gule foodtruck i aften og sælger denne ret på Karen Blixens Boulevard. 
Nu håber vi ikke, at falaflen stiger i pris! Stjernebestrøede restauranter har det jo med at sætte priserne op, men sådan tænker Mustafa vist ikke. Prisen er 40 kroner – og man kan få en større portion af det samme for 60 kroner.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.