Den 12. august inviterer OPGANG2 TURNÉTEATER, i samarbejde med Aarhus Teater, til kulturfestivalen JALLA:15
JALLA:-kulturfestivalerne har gennem en årrække været afholdt så forskellige steder som Musikhuset, Aarhus Teater, Gellerupscenen og Tovshøjskolen.
Det er første gang, at JALLA: bliver afholdt under åben himmel, hvilket har givet flere interessante udfordringer til det ellers velprøvede festivalkoncept. Blandt andet fordi festivalen finder sted på Bispetorvet og på en lørdag, hvor der er en række bryllupper i Domkirken.
Derfor er programmet for JALLA:15 afstemt, så der ikke er musik eller anden forstyrrelse fra torvet under lørdagens fire bryllupper. Det har været en udfordring for programlæggerne at lave en festival med hornmusik, som samtidig viser de nye brudepar fuld respekt – det er heldigvis lykkedes fuldt ud.
”Vi har gået til opgaven med stor respekt for bryllupperne i kirken og samtidig har det været en stor glæde at være blandt de første, der bruger den nye scene på Bispertorvet og dermed er med til at udvikle en af Aarhus’ smukkeste pladser til brug for kultur,” siger projektleder Lise Ørskov. Blandt andet har Opgang2 i forbindelse med JALLA:15 været med til at udvikle et scenetelt specifikt til Bispetorvets scene, som også fremtidige brugere af scenen kan få glæde af.
JALLA:15 byder på musik ved den palæstinensiske sangerinde Amal Kaawash sammen med bandet Jussur Project, orkesteret African Footprint Legends og det aarhusianske kor EVE sammen med Mads Horsbøl og Bolette Engstrøm Bjerre, der begge var aktuelle på Aarhus Teater tidligere på året i forbindelse med forestillingen HABIBI.
Derudover byder JALLA:15 på blandt andet cirkus og gøgl med Cirkus Tværs, arabisk dabkedans ved Jafra-gruppen og musikalsk lyrik ved Søren Marcussen og Emir Boshnak.
Jafra-Danserne
JALLA:15 – Åben Himmel er gratis og åben for alle. Bispetorvet, 12. august 2017, 15-18.
Program:
14.45: Åbning
15.00: African Footprint Legends
15.30: Cirkus Tværs på Lille Torv
16.15: Dabkedans v. Jafra
16.35: Musik v. Chadi Abdul Karim
16.45: Poesi v. Søren Marcussen og Emir Bosnjak
17.05: Koret EVE og solister
17.30: Amal Kawaash og Jussur Project
18.30: Afslutning
(Med forbehold for ændringer)

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.