Der er ikke mange af dem tilbage – de bobleformede busskure af glasfiber. Men på Sigridsvej i Gellerup står der to, og kunstprojektet Sigrids Stue har af Aarhus Kommune fået lov at forskønne en af dem. Det er den, der står tæt på Astridsvej.
Og sikken forskønnelse! Når projektet er færdigt hen over weekenden, bliver det tidligere grå busskur betydeligt mere spændende at kigge på. Og så vil det kunne beskytte de forbipasserende!
Den polske kunstner Kamila Szejnoch foreslog, at motivet inde i og udenpå læskure skulle være en mellemøstlige amulet Nazar, som skulle give beskyttelse mod det onde øje.
Arbejdet udføres af de to unge gellerup’ere Marwan og Marwa, der bruger den sidste uge af skoleferien på projktet – og med lidt lommepenge i gevinst, foruden at være med i det gode projekt. De har tidligere været med i projekt Med Unge Øjne, men det sluttede for et års tid siden. De har efterspurgt et nyt projekt – og her er altså et lille et af slagsen.
Kamila Szejnoch er i denne tid tilknyttet Sigrids Stue som gæstekunstner. Hun har været rundt i Gellerup og synes, at læskuret har en spændende form, som kan bruges til at gøre gadebilledet kønnere og udfordre det konforme.
Grete Aagaard fra Sigrids Stue fortæller, at kunstprojektet i år deltager i et fælleseuropæisk kunstprojekt, "Identity at stake" – dvs. identiteter sættes på spil. Det foregår også i Gdansk, Berlin og Istanbul.
Læs mere om dette projekt her

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.