Hvad skal der ske med Nordgårdhallen, når Sports- og Kulturcampus engang bliver en realitet? 
Der er egentlig lagt op til at rive bygningen ned og sælge jorden. Men kræfter i Gellerup arbejder nu på en vision om at bevare bygningen og indrette den til en kunsthal. Ikke bare for Gellerup, men for hele byen.
Visionen er at etablere en kunsthal, en billedskole og et koncertsted for hele området. 

Een ting er at have en vision, noget andet at få den til at lykkes. Men beboer i Gellerup og kultur-igangsætter Nikolaj Sørensen, tror på ideen og arbejder på at skabe opbakning og et grundlag for at overtage den kommunale bygning. I visionsbeskrivelsen står blandt andet:
Projektet understøtter de igangværende planer for området, som skal forvandle Gellerup fra udsat boligområde med 6.000 indbyggere til en attraktiv og dynamisk bydel med 10-12.000 indbyggere. Samtidig bliver kunsthallen et naturligt samlingssted for de omkring 45.000 aarhusianere i Åbyhøj Vest, Hasle, Brabrand og Gellerup/Toveshøj, som bor tættere på Gellerup Kunsthal end på midtbyens caféer, restauranter og kulturtilbud.

Nikolaj Sørensen har indgået et samarbejde med Aros Kunstmuseum om visionen og har fået et advisory board til at rådgive. Det består af John Fogde, Northside Festival, Dennis Harboe Friis, Harboe Skilte, Frederikke Timm, Tømmergaard, LEGO Fonden, Henning Kærsgaard, fmd., Aarhus Teater, og Trine Berthold, Schmidt, Hammer & Lassen Architects. Der er desuden et nabopanel af beboere i Gellerup og naboområder.

Ideen bakkes op
"Jeg er overrasket over, hvor stor en opbakning jeg allerede har fået. Ordet kunsthal kan jo godt lyde elitært, og det at bevare en gammel betonklods lyder måske heller ikke af noget. Men folk bakker det op, og blandt andet arkitekter kan jo godt se værdien i at udnytte en bygning, som repræsenterer en forhistorie i Gellerup."
Initiativtageren tror ikke, at det bliver svært at få fonde og erhvervsliv med på ideen. Udfordringen ligger i at overbevise Aarhus Kommune om, at Nordgårdhallen skal bestå frem for at blive betragtet som et stykke byggejord.
"Jeg står med sponsorer og aktører. Det næste bliver at få lavet en organisation omkring projektet, så der er en forening, som kan arbejde videre med visionen," siger Nikolaj Sørensen.
Læs mere om projektet på www.gellerupkunsthal.com

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.