I forbindelse med Eid Al-Adha fik Gelleruppparken og lokale foreninger arrangeret en fest placeret i Norgårdhallen, nogenlunde midt i Gellerupparken. Festen er ikke den første af sin slags, og forrige år var en magen til afholdt i Globus 1.
Til festen gik det hurtigt op for mig, hvad Eid egentlig går ud på, og det var der flere gæster der kunne bekræfte for mig. Da jeg snakkede med festens gæster om, hvad Eid går ud på og hvordan man hygger sig til Eid, var det de samme svar, der gik igen.
Eid bringer glæde. Eid samler familie og venner. Eid vækker gamle kendskaber igen.Til Eid får man nyt tøj, penge og gaver, og man tager på ture ud med familie og venner. Eksempelvis i biografen, bowlinghallen, tivoli og meget mere. Og altså også til Eid-fest i Gellerup.

Til festen var der en lang række aktiviteter. Rettet mod børnene var der ting såsom hoppeborge, ansigtsmaling, trylleshow og salg af candyfloss, popcorn og slush ice.
For de voksne var der pænt stillet stole og borde op, begge med fint hvidt stof, på hvor de voksne kunne sidde og nyde en kop kaffe, snakke og mødes i denne fine højtid for muslimerne.
Mellem 800 og 1000 deltog i Eid-festen, siger arrangørerne.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.