Fodbold, klatring, gøgl, artisteri, svømning, kultur og samvær. Der er noget for alle i den kommende Sports- og Kulturcampus.
Kunstgræsbanen er den første færdige facilitet i Sports- og Kulturcampus. Banen syder af liv og aktivitet, når fodboldglade børn og unge allerede nu dyrker deres sport alle dage året rundt.
Byparken
Byparken er også en del af Sports- og Kulturcampus. Store gravemaskiner har i flere måneder været i gang med at gøre plads til den nye bypark. Fossen er med sit snoede vandløb den første færdige del. Den blev indviet onsdag den 23. august.
Beboerhuset
I løbet af 2019-2020 begynder de store bygninger i Sports- og Kulturcampus at tage form. Beboerhuset i Afdeling 4 bliver bygget, så der er plads til både foreninger, beboeraktiviteter, festlokale og meget mere. Foreningernes Hus vil også være at finde i beboerhuset.
Biblioteket
Det nye bibliotek i Gellerup vil have plads til leg, læring, ophold og viden. Det bliver et medborgercenter, hvor der er særligt fokus på leg og læring for børnefamilier.
Bevægelseshuset
Cirkhuset – det nye bevægelseshus – forventes også at blive bygget i 2019-2020. Der er stort set fundet penge til hele byggeriet, og de fire kernebrugere – Cirkus Tværs, Gøglerskolen, ACFC og Aarhus Klatreklub arbejder tæt sammen om at få skabt et fantastisk sted til klatring, cirkus, dans, musik, gøgl og meget mere.
Verdensbadet
Der er en høj ambition om at bygge et Verdensbad som en del af Sports- og Kulturcampus. Et bad med inspiration fra forskellige lande, hvor der er plads til både svømning og leg, men også til wellness. Der er i øjeblikket et samarbejde med den udenlandske operatør Vamed om at udvikle Verdensbadet.
Verdenspladsen
Den udendørs plads – Verdenspladsen – binder alle delene i Sports- og Kulturcampus sammen. Verdenspladsen har faciliteter til bevægelse, leg og ophold og giver smagsprøver på livet indenfor i bygningerne.
Tilsammen udgør de syv elementer Danmarks første Sports- og Kulturcampus! Og dette spændende sted skal ligge i hjertet af Gellerup.
Hvad sker der nu?
Der er netop nu en arkitektkonkurrence i gang. Tre arkitektteams tegner hen over efteråret hvert deres bud på, hvordan Sports- og Kulturcampus skal se ud. I december findes en vinder af konkurrencen. Herefter udstilles vinderprojektet og der bliver mulighed for at komme med inputs og idéer til, hvordan Sports-og Kulturcampus skal være og hvilke aktiviteter det skal indeholde.
Se mere på hjemmesiden
www.sportsogkulturcampus.dk

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.