De fleste beboere på Toveshøj kender deres beboerrådgiver, Maryam Fereidanian. Hvert år har hun omkring 500 samtaler med beboere, og hun har også deltaget flittigt i mange beboer-aktiviteter.
Beboerne har nu haft deres egen beboerrådgiver i over 10 år, idet Maryam startede i januar 2007. Der har været beboerrådgivning i området i mange år – omkring 40. Men for godt 10 år siden prioriterede Toveshøj at få sin egen rådgiver.
Før Maryam startede, var hun sagsbehandler og flygtningekoordinator i den daværende Hinnerup Kommune. "Jeg gav også råd og vejledning i Hinnerup. Jeg kunne jo se, at flygtninge havde behov for hjælp til alt muligt. Jeg ville gerne til Aarhus og fik så dette spændende arbejde," fortæller Maryam.
I starten var hun selv med til at starte beboeraktiviteter. Både fordi der var et behov, og fordi hun på den måde kom tættere på beboerne.
"Nu laver afdelingsbestyrelsen så mange aktiviteter, at jeg kan koncentrere mig om rådgivningen. Det var også nødvendigt for at få tid til de stadig flere samtaler," fortæller hun.
Hun føler, at hun er blevet taget rigtig godt imod af beboerne, så hun mødes med tillid af dem. "Det er dejligt," fortæller hun smilende.
Alt er blevet digitaliseret
Egentlig laver hun det samme i dag som for 10 år siden. Nu som før hjælper hun beboere med økonomi, med familiesager, kontakt til myndigheder og med ansøgninger.
"Alt er blevet digitaliseret de seneste 10 år, og det har taget en del ekstra tid. Jeg har undervist mange beboere i NemID, digital post og computer. Og så ændrer lovgivningen sig hele tiden! Det har været svært for myndighederne at forvalte de mange nye regler, men de gør det også sværere for beboerne at forstå dem," mener Maryam.
Om kontanthjælpsreformen og 225-timersreglen:
"For 10 år siden strammede de også på kontanthjælpssystemet, så jeg tror, at mange har lært at indrette sig, så de stadig har penge til huslejen. Når beboerne får mindre rådighedsbeløb på grund af reformen, har de også ret til flere supplerende ydelser, så det må både vi og sagsbehandlerne bruge mere tid på."
Spændende med helhedsplan
"De næste 10 år? Det er svært at forudsige, hvordan de bliver for beboerrådgiveren, men når vi har klaret de seneste 10 år, skal vi nok også klare de næste! Jeg tror, at det bliver spændende at følge helhedsplanen og de mange andre projekter, der følger af planen," siger Maryam Fereidanian.
Maryams kollega i Gellerup, Jens Høgh, har netop haft haft 25 års jubilæum som beboerrådgiver i blandt andet Gellerupparken. Læs om ham i Skræppebladet.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.