Beboerrådgiver Jens Høgh har i august haft 25-års jubilæum. Han og Abelone Asingh rådgiver i flere af boligforeningens afdelinger – men Gellerupparken er en af de store.
Vi har lånt denne artikel fra Skræppebladets september-nummer.

Den 1. august 1992 begyndte Jens Høgh som beboerrådgiver, i dag med base i en lejlighed på Gudrunsvej 16 i Gellerup. Han startede dengang som barselsvikar, og da vikariatet var færdigt, blev der en stilling ledig, som han søgte og fik. Han havde tidligere arbejdet som frivillig flygtningeven, så han kendte noget til målgruppen i Gellerup i forvejen.

Han trives med jobbet, og selvom der nogle gange er svære sager og beboere, som han ikke kan hjælpe, er det meget givende for ham.

”Hvis jeg kan se folks øjne lyse op, fordi jeg har hjulpet dem, gør det mig rigtig glad, og så har jeg haft en god dag på arbejdet,” siger Jens.
Læs også artiklen i gellerup.nu med beboerrådgiver Maryam Fereidanian, som har haft 10 års jubilæum i Toveshøj.

Stor udvikling i området
Der var været en stor udvikling i området, fra dengang Jens begyndte til i dag. Ikke mindst i beboersammensætningen, men det er ofte de samme problematikker, som folk havde dengang som i dag.
”Sociale problemer er de samme, om end du kommer fra Danmark, Somalia, Libanon eller et helt andet sted.”

Jens forklarer, at selvom der er sociale problemer i området, kan han også se individer udvikle sig i deres liv og få job og uddannelse. Han kan se, at nogle af de mennesker, han har hjulpet i starten, nu har børn, der begynder at gå på universitetet og andre uddannelser.
Læs om den kommende opsplitning af Beboerrådgivningen

Brobyggere
Jens Høgh betragter beboerrådgiverne som brobyggere i forhold til systemet. Modsat sagsbehandlere på jobcenteret er beboerrådgiverne på beboernes side og ikke på systemets. Nogle gange er det vigtigt at presse på hos sagsbehandlerne, så der sker noget i en sag, som ellers kan ligge i lang tid.

”Men det er jo sager, der betyder meget for borgerne, og derfor er det vigtigt, at de ikke bliver lagt i en bunke på jobcentret.”

Efter kontanthjælpsloftet blev indført i 2016, kan Jens se, at flere får sværere ved at klare sig. Ofte kan han ikke hjælpe med andet end at forklare brevenes indhold, men han kan dog give lidt glæde til folk, som f.eks. ikke har råd til at holde jul eller ferie.
Han giver nemlig også hjælp til at søge julehjælp, skrive fondsansøgninger og til at ansøge om sommerferie fra Arbejdsmarkedets Feriefond. Her sender de børnefamilier på ferie i Danmark. Jens har oplevet familier, som bliver meget lykkelige over at kunne komme på ferie, måske for første gang i mange år.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.