Hvad kan den nye Føtex i City Vest give os som forbrugere? Sean Ryan Bjerremand er godt tilfreds efter at have besøgt den renoverede butik.

Lad mig starte med det vigtigste: Der er virkelig gjort et behjertet forsøg på at skabe noget nyt i den butik, som har ligget der, lige så langt jeg kan huske i mit 40 år lange liv. Føtex fortjener stor ros –  de signalerer, at de tror på Gellerupparken/Toveshøj og nærmeste omgivelser som et godt marked i årene, der kommer.

Så langt, så godt.

Jeg stiller mig hen til bageren. Jeg vil gerne købe en ”Bjerremand Classic” – et par kager og en cola. Kagerne får jeg nemt – men hvor er colaerne? Jeg ved ikke, at der forbi ”hullet” hen til kiosken ved kundeservice står colaer, men den søde bagerpige siger, at det kan hun godt klare. En lille detalje, men jeg spørger mig selv, hvorfor de ikke står på den anden side. På den anden side, er det nok fordi de satser på at sælge omme ved kundeservice, hvor der er blomster, aviser og meget andet – og det er jo fair nok.

Før var der fri gennemgang ved receptionen, hvilket jeg flere gange har undret mig højlydt over. Nu er der låger. Netop forbi lågerne er der indkøbskurve og på storskærm er der Føtæsk-figuren med eksponering af lave priser i denne uge. Dansk Supermarkeds sans for promovering fornægter sig ikke!

Alt til hjemmet?

Der er skilte med teksten ”en ny, frisk butik” – og det er der tale om! Men hvad med skiltet i boligafdelingen – ”vi har ALT til hjemmet”? Den tænker jeg lidt over. Hvad nu, hvis man er ude for at finde gryder og andet godt til køkkenet – og gerne vil have en microbølgeovn oven i? Så kan Føtex ikke hjælpe dig.
Det samme er tilfældet, hvis du gerne vil have en DVD-afspiller til de mange DVD-film, der kan købes. Men på den anden side – der er virkelig meget godt i butikken. Hylderne bugner med varer! Langt over, hvad du finder i de fleste lavprisvarehuse med Bilka som eneste undtagelse. Det mest præcise ville være at sige ”alt til hjemmet – med undtagelse af hvidevarer” – men det kan man jo ikke skrive. Hylderne i bolig og køkkenafdelingerne bugner med varer af absolut god kvalitet. Jeg får et par fine tallerkener og krus med hjem til billige priser.
Pænt, nydeligt og ansvarligt
Æstetikken er meget høj i butikkens interiør. Samtidig virker butikken meget mere overskuelig end Føtex´s storebror, Bilka – en butik, jeg personligt regner for at være en kolos på lerfødder.

En tur rundt viser god opstilling af varer, der er nogle få huller på hylderne, men det tilgiver man Føtex, for det grundlæggende indtryk er meget pænt og nydeligt. At tingene hænger sammen.
Nede på køleboksene fortæller Føtex, at man for at skåne miljøet har valgt at have låger på – hvorved man sparer 24 tons Co2 om året. Enhver, der kender Dansk Supermarked, ved – at DET havde de ikke gjort, hvis det ikke sparede penge – som de så igen kan bruge på kundeoplevelser. Men det tjener Føtex til ære, at de signalerer ansvarlighed – ikke nøjes med at tale om ansvarlighed, men også gør noget aktivt for at vise den i handling.

Føtex har gjort et fint stykke arbejde for at vise, at de tror på Gellerupparken/Toveshøj som marked – jeg er glad for at kunne anbefale butikken. På 12-skalaen må det simpelthen blive en 10´er, trods lidt småtterier rundt i krogene.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.